Pages

Followers

24 February 2010

.:: STRESS::.

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, February 24, 2010
Reactions: 
2 komen Links to this post
AKU MEMANG STERSSSSSSSS BETOIIIII DENGAN SEKOR MAKHLUK TUHAN YANG BERLAGAK MENTERI NIE!!!!!!!!!



 
  

  
  

  
  

  

  

  

  

  

  

 

Makna di sebalik H.A.F.I.Z.A

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, February 24, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post


Salam korang sume.. Have a good good morning and good good day (^_^). Chewah~ bukan main happy lagi arini? pagi2 dah ada entry ni?? selalunya pepagi mcm ni aku masih lagi bz dgn keje opis. apa sudah jadi?? tak dak lah, sebenarnya boss aku masih lagi dlm kursus kat INTAN bukit kiara so tak banyak sgt la keja nak buat. Kalo ada pun, aku dah siapkan dah awal2 lagi semalam ni. So arini leh jer aku proceed dgn keja baru untuk arini. :))

Rentetan daripada topik kat blog lecture aku kat PSP dulu Cikgu Achique @ Ai berkaitan dengan maksud di sebalik nama, aku pun nak try jugak la. hihihihihi.. So here we come :))

HAFIZA

Creative, versatile and imaginative you appreciate beauty in all forms. You have great inner strength and courage and have the ability to accept large responsibilities or challenging situations with patience and humility. Others admire these qualities and follow your lead. You are honest, discerning and self-disciplined and need to have a peaceful environment. Putting others before self your talents are used to make life better for everyone.

tepat sekali!!

Ni pulak maksud nama apabila dibintikan dengan nama Ayah ku yg terchenta.

HAFIZA RAZAK

http://www.bostonuk.com/name_meanings.php?f=Boston
 
Daaaa...
 

23 February 2010

BUMI KEPANASAN

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Tuesday, February 23, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post

Haisssshhhhhh..bumi sekarang sedang mengalami cuaca yang begitu panas. betul tak? ke mana saja kita pergi, mesti ada yang bercakpa mengenai cuaca panas sekarang ni. Sama mcm kat KL ni pun panasnye bukan main lagi. mungkin ini kerana lapisan ozon kita yang makin menipis akibat daripada kerja kerja pembangunan yang dijalankan oleh manusia. (ayat sains ni cikgu ajar time darjah 6)  :))

So kepada anda semua :
  • Elakkan berada di bawah cahaya matahari jika tiada aktiviti
  • Banyakkan minum air :))
  • Jaga kebersihan untuk mengelakkan penyakit berjangkit.
Daaaa..

22 February 2010

EntrY bASi Part VI

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Monday, February 22, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post
Rentetan daripada Entry basi aku yg sebelum ni, aku rasakan entry kali ini adalah menjadi entry basi yg terakhir kot yang mana sama waktu dgn entry basi aku sebelum ni. Kejadian ni berlaku di pagi Ahad, dimana sebulan yg lepas cuma aku terlupa nak post kat blog sbb bz sgt2. Dah tau entry basi, yg ko nak post jugak tue pe hal kawan?? bukan ape..kisah ni untuk kita sama2 kongsi supaya dapat menjadi peringatan dan pengajaran untuk kita bersama :))

.........................................................

mr. M : Jgn gerak..Ada orang..

Aku : Jgn gerak..Ada orang?? Kenape ni mr. M??? (hairan+risau+mati akal)

6 Jam kemudian, baru la mr. M ni replied balik sms aku pagi tadi :

mr. M : Alamak! yer ke salah sms la..tadi saya nampak lelaki mcm intai tingkap rumah saya.Saya sms   kat wife..kalo kol takut dia terdengar bunyi telefon..tak pe la..salah sms..dah ok dah..saya dah jerkah budak dadah tue..

Aku : La..ye ke..terkejut saya dpt sms mcm tue. dlm hati ni terpk mcm mana nak tolong ni, saya jauh. mak suh polis pegi umah mr. M pun saya tak tahu ape2.

mr. M : dah ok dah.. Tadi panikdan nak cepat..saya ingat no ni reply sms wife..tak perasan no awak..saya just sent sms jer.. sori la nyusahkan awak. 

Aku : Ok tak per la kalo sume dah selamat. kirim salam dgn wife ok. 

............................................................

mr. M yang dimaksudkan ni adalah ex-akauntan kat opis aku..die ni dah pindah ke Terengganu hampir setahun yang lalu..cube la korang bayangkan cane aku nak tolong die kalo dah aku kat kL, die kat Trg tue????

so.....
Moral of da story:: 
  1. Double check dulu pada siapa kita nak sent sms walaupun nak cepat+panik+ dan sama waktu dgnnya..silap sent, ni la padahnye
  2. Jangan cepat gabra bila dapat sms mcm ni. Aku pun sama la gabra jugak bila dapat sms mcm ni. :))
Tata..

:: Isnin yang LeNgaNg ::

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Monday, February 22, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post
Halloooooooooooooo everybody..

Hari Isnin sepatutnya menjadi hari yang paling bz  setelah kembali masuk opis selepas bercuti hujung minggu selama 2 hari. Tp arini opis aku lengang lagi! Ramai yang EL. huhuhuhu.. nasib aku tak EL sekali dgn depa hihihihi..Fiza, ko mana boleh EL ka cuti ka, MC ka! sebab aku menanggung keja kawan aku Fadilah yang Cuti Bersalin bermula dari minggu lepas lagi..Kejap jer dah bersalin pun Dilah.Semoga penyakit "buatan orang" ni cepat2 berjangkit kat aku pulak! Ekekekekek.. Aaaminn..  Kalo tak, mau jugak aku join depa ni EL.. Ramai yg EL arini..semua 5 org yg EL tu sampaikan our 'Madam'pun tanya kenape ramai sgt yg EL arini??? Oh..If I can answer that Question???  so sunyi dan sepi la opis ni..bertambah la sejuk lagi dlm opis ni bila ramai yang tak der.. Bos aku, 2-2 orang tak dak pi kursus kat INTAN, Bukit Kiara. Lusa baru masuk opis.

Tinggal la aku sorg kat depan ni.. staff lain sume kat belakang skettt.. Bosannnyer..Keje yg boss tinggal kan aku dah bereskan awal2 pagi tadi. Kelam kabut jugak la aku.. mana nak siapkan yg boss tinggal, boss unit lain pulak minta tolong buat keje die sbb budak unit dia sume EL : Adakah ini 1 protes?? EL beramai-ramai :: i've no comment! hihihihi..

Mood keje langsung tak der ni! bukan tak der keja aku nak buat..cuma aku tak dak mood jer..mayber sbb aku tak cukup tidor kot smlm. haishhhhhhhhhhhhh!! (@_@)

Kepala pun pusing2 jugak  ni akibat drp ganguan tidor semalam. Korang!!! Jgn pk yg bukan2 yer.. Semalam kan perayaan Chap Goh Meng bg org Cina. kebetulan pulak umah aku ni mmg sekelilingnya cina, apa lagi jadi mangsa keadaan la dengan dorg semua ni. Letupkan mercun, bunga api sampai ke tgh2 mlm. sampaikan nak tidor pun tak boleh dgn bunyi mercun & bunga api yg kuat tue. Tencion jer aku ni (@_@). hubby pulak dah lame tidor sebab leteh sgt die ada Talk smlm kat Berjaya Hotel. tinggal la aku yg tak leh tidor ni. Pusing kiri, pusing kanan tak leh nak tidor, tiba2 aku dengar bunyi anjing menyalak mcm nampak hantu tue apa lagi.terus aku pejam mata last2 tertidor jugak aku sampai pagi. huhuhuhu..

Dah, jom aku nak turun ke lobi bawah kejap cuci mata apa boleh aku beli kat kedai uncle bawah ni.
Selamat ber'lunch hour' korang sume :))


Ada ka kedai western tghari buta nie???

Daaaa....

19 February 2010

K.A.M.I

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Friday, February 19, 2010
Reactions: 
2 komen Links to this post
Tengahari tadi lunch brake, aku , Fafa, Pn. Harliza kuar pi mkn2 kat Sogo memandangkan member aku si Fafa ni akan mula bertugas ditempat baru starting 1 mac nanti so tadi kami kuar la pi makan bersama2 my lady boss, Pn. Harliza. Dari opis kat Sime Darby ni kami jalan kaki saja lintas jalan melalui Maju Junction(MJ) ke Sogo. Nak mkn kat MJ dah bosan dah sebab ada Pizza Hut & Kenney Rogers ja so kami decide pi Sogo ja la. Lagipun di fafa nak cari swimming suite, Ahad ni dia nak pi Phuket.

Elok sampai kat tangga Sogo ja, dah dengar dah bunyi gendang Cina. Dah agak dah, mesti ada Tarian Singa ni sempena CNY. Aku ni mmg suka pun tengok singa bling-bling tue sbb bukan senang nak tengok kan? CNY jer ada tarian ni. Sempat la aku snap gambar ni.. 


Dah dapat snap,  kami terus gerak naik tingkat 4 lepak kat Secrect Recepies. Dah order, tengah tunggu makanan sampai, dengar lagi gendang cina tu mcm naik escalator. Xkot?? Haaa kan betul! Rupa2 nya dorang ni raound2 dlm Sogo tue buat pesembahan..datang la kat satu restoren cina yg sgt dekat dgn SR tenpat kami sedang melepak tue.. Aku snap jugak la pic walaupun aku sedar betapa ramainya manusia yg 'menyemak' dlm pic aku ni..

 

  

  

Sambil tengok dorang ni, gempar la satu Sogo ni ingatkan apa la yg meletup rupanya management pasang mercun. mungkin ni sebagai satu tarikan atau penghargaan buat pelanggan dorang  bagi perayaan CNY. Tunggu punya tunggu, order pun dah sampai.. :))


 

Fresh Orange utk Pn. Harliza + Fresh Peach & Grill Black Paper Chicken Chop utk Fafa

  

Iced Cappucinno + Chocolate Indulgence (dikongsi b'sm Fafa)

 

Ala Thai Fried Rice = Aku punya (Banyaknya makan)
Ni semua Fafa belanja. Thanks Fa..belanja kami mkn SR :)) Pas mkn, kami turun kat tingkat bawah. Aku dgn fafa beli baju buat pakai basahan di rumah ja. Pn. Harliza pulak tak tau beli apa sebab tak tanya pun. segan pulak :)) Dia kan Boss :)) Kami balik naik bus je sebab suma malas nak jalan kaki, perut dah kenyang !

Untuk fafa:
  • Semoga berjaya di tempat kerja yang baru
  • Thank You Very Much atas segala tunjuk ajar dan bimbingan ilmu dari Fafa
  • Thanks be my friend 
  • Semoga Fafa enjoy dgn tempat kerja di sana
  • Jaga diri baik-baik
  • Good Luck mY dEar :))
k semua, see u next week ok..

selamat bercuti hujung minggu semua :))

Daaa...




17 February 2010

EntrY bASi Part V

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, February 17, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post





Ohoiiii..apa ni kecoh2 ramai2 turun habis dr opis ni?? apa hal ni weh???
haaaaaaaa sebenaqnya tak dak apa pun..cuma ni sebahagian saja dari fire drill training last-last week. Last-last week??? ad aka?? beberapa kali last week dah tue?
fikir-fikirkan la ok..

Kejadian ni berlaku last weeks sebelum cuti Chinese New Year. kami ada latihan kebakaran so semua org yg mana bekerja di dalam bangunan Sime Darby ni diwajibkan turun la menjalani latihan ni..turun dari bangunan ni kuar, kena naik jenjantas org kalo korang sanggup, kena meneyberangi jalan yg jem tue pegi ke sekolah rendah lelaki di sebelah jalan bertentangan dengan Wisma Sime Darby ni. berkumpul kat sana la..

Terasa mcm masa sekolah dulu pulak. hohhohohoho..sudah hampir 6 tahun aku meninggalkan zaman tersebut! hohohohohoho..saja la aku isi masa yg terluang tue snap gambar2 ni..ada yg 'pandai' lebih skit tak pegi pun kumpul kat padang sekolah tue. depa lebih senang merayap ke SOGO yg sangat dekat dgn opis ku ini..di mana salahnya?? ke mana hilangnya kesedaran sivik yang ada andainya sesuatu yg buruk itu berlaku dgn tiba2?? Fikir-fikir kan la..

Daaaa :)

EntrY bASi Part IV::Hang Out wif Cik Smarties::

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, February 17, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post
Location : Pizza-Hut Kangar, Perlis
Date : 16/02/2010
Members : Cik Smarties & Aku

Hubby : I ada reunion mlm ni kol 8.30 mlm kat Lynda Ikan BakaQ
Aku : Tak mau bawa I ka????
Hubby : U tak payah ikut la, kaco line ja nak jumpa membe sekolah ni
Aku : Sampai atie tak mau bawa tau. tak pa I kuar jumpa Kem boleh ka?
(sebenarnya bengang sbb org tak mau bawa pi sekali)
Hubby : Boleh. Elok sgt la U dok rungut lama dah tak jumpa dia.

So apa lagi, sampai saja di rumah lepas balik melawat pak chaq kat Penang, aku terus la siap2 pi amik kem..lagipun dah lama dah aku tak jumpa dia..maklum la bila dah ada rumahtangga ni, SUAMI DIDAHULUKAN, FAMILY DIUTAMAKAN betoi dak?? dah banyak kali janji nak jumpa tapi tak pernah ada rezeki nak jumpa..so dah ada kesempatan ni, aku gunakan la dgn sepenuhnya. Fuuhhhh!! Terasa seperti bujang kembali. hihihihihi..

Kem ni member baik aku dari sekolah rendah lagi..tapi time darjah 5&6 tue, aku pindah sekolah pulak. tak sangka kami akan jadi sahabat baik lagi bila kami sekali lagi sekolah menengah yg sama dari form 1 sampai la form 5..bila ingat balik zaman sekolah menegah yg paling best tue. mcm2 la kami harungi bersama..sume tu pengalaman dan learning proses utk kami jadikan sebagai pengalaman bila kami dah besar ni. :))

Thanks Kem sebab selalu menjadi sahabat aku no 1 paling memahami aku. :))walaupun kadang2 aku ada gak marah kat ang :(( sob..sob..

Ok back to the story ok..set punya set..last2 kami pi mkn pizza hut. mentang la adikku keja kat pizza hut tue..apa lagi..otai la pi mkn pizza hut..mkn banyak bayar kurang. Boleh tak mcm tue?? huhuhuhu..mcm mcm hal la yg kami buat :gossip:sharing: makan2: gelak2: and many more..takkan rahsia pun nak habaQ kan?? ekekekeke..

Banyak benda la nak share sampai rasanya tak cukup masa nak cakap.yer la last aku jumpa dia pun aku tak ingat dah tapi beberapa bulan sebelum ni la..sembang punya sembang punya gelak dari orang penuh ramai kat dlm Pizza Hut tue sampai la nak tutup lampu baru la kami blah balik rumah. tu pun sbb mama aku call tanya dok kat mana dah lewat dah time tue hukhukhuk..

Hubby????? masih lagi bersama dgn member2 sekolah dia lagi :))

So?? check it out gambar2 kami berdua :))

Daaa...

P/S: Thanks Kem A.K.A cik Smarties for da nice meeting :)




~aku yg makin tembam~



::Cik Smarties::








EntrY Basi Part III -katakan TAK NAK pada ROKOK-

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, February 17, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post
EntrY Basi Part III

Location : Umah Pak Chaq di Sg. Bakap, P.Pinang
Date : 14.02.2010
Aktiviti : Melawat Pak Chaq yg baru lepas menjalani Operation Jantung
Members : Mama, hubby, aku, syahmi (anak buah hubby)

Untuk entry basi yg ke-3 ni..kami pi jalan2 melawat Pak Chaq aku yg baru saja lepas menjalani Operation Jantung di Bukit Mertajam..Lebih kurang dah seminggu dah Acaq kuar ward balik umah, aku dgn hubby baru la berkesempatan nak melawat dia..ya la kami ni kan dok KL, alang2 nak balik, sekali harung terus la balik cuti chinese new year ni la baru pi tengok dia.. time kami pi ni Mak Chaq tak dak sbb kena keja shif petang. Mak Chaq aku ni staffnurse kat hospital Sg. bakap ni so tak dak rezeki la nak jumpa dia sama..yang ada hanya la anak2 dia dan Acaq saja..

Acaq aku ni dah comfirm dah kena Kanser Paru-Paru.. waktu buat operation aritu sebab ada banyak cecair kat dlm jantung dia. cecair tue sebenarnya datang dari paru paru yang dah rosak sebelah.Ni la dugaan dari Allah swt..kami semua redha dgn ujian dari Yang Maha Esa ni.

Puncanya dari :: ROKOK :: sebab pak chaq ni mmg merokok dari zaman dia muda2 lagi. bak kata org dari umuq 18 tu la dia dah mula merokok. effect nya bila dah tua la baru ada kesannya.. so kepada uollllsss semua yg mana ada hubby ka membe ka adik ka kawan ka boyfren ka pak cik ka ayah ka tok wan ka yg merokok, nasihat la pada depa supaya -katakan TAK NAK pada ROKOK- ok. aku dulu pun mcm tak caya jugak tp bila dah jadi pada pak chaq aku ni, baru la aku betul2 percaya dan yakin pada ::BAHAYA ROKOK::

So pada semua, sama2 la kita doakan semoga Pak Chaq kembali sembuh seperti dulu..Kita berusaha dan Ikhtiar, hanya Dia Yg Maha Agong punyai kuasa. Semoga Acaq dikurniakan kesihatan yang baik dan kembali sembuh dgn sepenuhnya Aamin..






EntrY bASi Part II

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, February 17, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post
Ni gambar2 koleksi anak buah aku Hazim..dah masuk 3 bulan dah pun die ni :))
Anak kepada abg aku yang kawin sekali dgn aku ritu :))
Sgt pandai gelak2 dgn org dah, tp kuat merajuk! gitu la anak manja papa dia la katakan.. ni gambar aku amik time aku balik kg raya cina lepas. mmg la syok sgt ada anak buah ni.. doakan aku yer.. :)) cepat2 timang baby :))


















EntrY bASi Part I

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, February 17, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post
Assalamualaikum sume :))

Haaaaaa..aku masih lagi mood holiday selepas cuti raya cina 5 hari..amat senang sekali menghabiskan cuti dikampung bersama org yg tersayang chewah~ ayat aku tak bleh langsung.. yer la..penat sgt rasanya dgn work load kat opis ni jadi ada kesempatan utk bercuti apa salahnya aku menghabiskan masa dgn family aku kat kg kan?

So untuk semua, ni entry basi aku la kiranya..
bukan la niat nak menyajikan entry basi utk tetamu yg singgah di blog aku ni cuma entry ni dah lama berlaku.. aku ja yg tak sempat nak hapdet kat blog aku ni. hukhukhukhuk..

ok back to the story la kan..nanti korang tgk gambar kat bawah ni ok..ni time aku temankan hubby aku pi bengkel utk self confident dia kat Berjaya Hotel, KL.. ala yg sebelah dgn Time Square tue..tp gambar dgn hubby tak dak pun..ntah mmg payah la kami nak amik gambar sekali huahuahua..so ni gambar aku dgn member2 aku ja la..hubby?? dia tukang tangkap gambar kami ja :))

cek it out, Daa :)



wif my kazen ~kak ja~



my fren ~Fafa~



~my team gruop~

11 February 2010

Aku Bz wehhhh~

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Thursday, February 11, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post
salam sume..

Erm..rasanya dah lama aku tak hapdet blog ni. sampaikan cik smarties pun tanya aku tadi "bila nak update blog ang weh??" hukhukhukhuk.. sedih aku yang mendengarnya :(
Cik smarties ni member baik aku dari sekolah lagi..dia pun dah ada blog dia sendiri so uallss leh la melawat blog dia kat list aku ok.. cumel blog dia :))

Aku bz sgt2 skrg ni dengan kerja di opis ni yang makin berlambak. sebenarnya banyak story yg aku nak cetakan kat uolllsss suma tp nampak gayanya aku tak punyai masa lagi.. so insyaallah akan aku hapdet kan utk tatapan uollss okeiss..

tata

p/s: 3.02.2010 aku baru sj kehilangan boss aku yg berdedikasi iaitu Allahyarham Dato' Harrith A.Karim akibat tekanan darah tinggi. Semoga rohnya dicucri rahmat Aaminn..
Related Posts with Thumbnails