Pages

Followers

29 September 2009

Raya Lagi

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Tuesday, September 29, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post






















Assalamua'laikum semua...
Dah puas tgk gambor-gambor kat atas tue?hehehe...
Ape kahabar? sihat ke korang sume??
Ke masih lagi dlm mood raye ni???
udah-udah ler makan ketupat, lemang, kari tue..
ingat hari tue same..kekekkee...

Ni gambar2 yg ader dlm simpanan aku la..
nak lagi banyak gambor..lawati la laman facebook aku..
hihihihihi..promo nampaknyer??ader share dgn facebook ka fiza???kuang kuang kuang..
Tahun ni kurang seorang dlm family aku iatu Arwah Abah..
tp bertambah dgn kehadiran 2 org baru dlm family aku..
hubby aku dgn wife abg aku..
sbb kami nikah serentak last year..ada yg pergi..ada la yang baru dtg kan?

Pepagi after siap semayang sunat raya, kami bersalam-salaman mohon ampun & maaf zahir & batin antara satu sama lain..paling best, aku masih lg dapat lagi duit raya dr abg aku ^__^
Then kami pegi lawat kubur arwah abah & sedara2 yg telah pulang ke Rahmatullah..diiringi doa semoga roh mereka ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..Aaminnn..Al-Fatihah.
Dari kubur kami gerak ke umah Tok Su..
Tok Su ni ibarat mcm nenek aku la sbb arwah nenek aku dah tak der..
lagipun Tok Su ni la yg jaga arwah abah dari kecil..so mcm maknyer sendiri jugak la..
Habis beraya kat umah Toksu, terus pegi umah mak lang..
Dulu pas habis exam SPM, aku penah la keje dgn maklang aku ni kat kedai fotostat die..huhuhu..

Sebelah ptg baru la aku dgn hubby balik ke rumah ayah aku kat Arau..
(Ayah dgn mak aku bercerai time umur aku 3tahun..sejak tue, mak yg jage aku)
Beraya pulak kat umah sedara kat sebelah ayah ni..
ramai lagi sebenarnyer sedara aku yg tak kenal dgn hubby aku ni..
yer la..aku dok dgn mak aku kan..majlis pun kat umah mak aku..
mana yg sempat dtg, sempat la jumpa..yang xsempat tu?? time ni la baru nak kenal2kan..
lagipun pas majlis terus kami balik kl dok sini sbb masing2 dah mule keje kan..
time raya ni la nak amik kesempatan jumpa sanak saudara aku ni..

Pas Asar, baru la aku balik umah mentua..
nasib baik la satu kampung..
jarak pun dekat je..
15 minit naik keta dah pun sampai umah hubby aku..
So aku beraya kat umah hubby ni sampai la hari raya ke-3 baru la balik umah aku..
kirenye banyak dok umah mertua la..
beside that, hubby blk kl raya ke-3 mlm tue..
Pengorbanan demi Agama, Bangsa, & Negara..
chewah~ ekekeke..
tp raya ke-6 hubby blk kg blk..
jemput aku la blk kl..
takkan la die nak tengok wife dia yg cumel ni drive sorg2 blk kl kot kan???
~tu sbb hubby syg aku~ ekekekeke...

Beraya sakan la kat umah hubby aku ni..
banyak pegi beraya kat umah sedara dia..
rupe-rupenyer..ramai lagi sedara dia yg aku tak kenal..
nenek die siap wat kenduri lagi mlm raya ke-6 tue..
utk kenalkan cucu menantu tunggal die ni kat adik beradik yg lain..
terharu aku..^__^ dah jadik mcm kenduri kawin blk pulak dah..
Masing-masing sebuk la dok tanya..
"bile nak timang baby ni..", Aku dgn hubby senyum jer la..

Kebanyakkan sepupu hubby semua dah ada baby..
ader yg baru jer pas bersalin, ader yg sdg tunggu mase nak bersalin..
aku pun ape lagi..dok sebuk la dukung baby..
nak amik berkat..mana la tau kan..
rezeki Syawal ni kan..ahaks..Aaminnnn..
Doa-doa la yer..

Erm..tahun ni first time aku beraya sebagai seorang isteri..
baru la aku faham mcm mana mak aku lalui dulu kan..
dulu xkesah sgt, asalkan dpt baju raya baru..
tp skrg ni..kena siapkan hubby..prepared kuih raya..
rendang..ketupat..aku dah pandai buat ketupat ^__^ ekekeke..
Ape2 pun aku happy sgt2..
Semoga kehadiran Syawal kali ni membawa Sejuta Rahmat buat kami Sekeluarga..
Aamin...

Anyway, selamat hari raya..
maaf zahir & batin...



16 September 2009

Mod Raya

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, September 16, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post
ni part yg best ni..
memandangkan aku dah start cuti dah esok lusa tulat tungging ni so tak der mood sgt nak menulis panjang2 ni.menulis ke taip??whatever la fiza..layan jer..kat opis ni sume tak der mood dah nak buat keje..risau jer kalau ada keje yg sampai kat meja masing2 hahahaha..bukan ape..takut xsempat nak siapkan sebelum cuti raya nanti..termasuk la aku..Alhamdulillah keje aku sume dah beres dah..siap sempat update lagi blog aku ni..ni baru la nampak mcm ader identiti sendiri skit..sedap skit korang nak membaca nanti kan kan kan???

Tahun ni raya besa jer la..cuma aku jer tahun pertama beraya sbg isteri dan tahun pertama beraya tanpa arwah abah..sebak la bila kenangkan arwah abah..makin sensitif pulak aku ni..kalau tgk kat tv tue org beraya dgn parents ke, dgr lagu raya ke mesti bergenangla air mata ni menahan sebak sbb t'ingat kat arwah abah..Semoga Arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..InsyaAllah..Aaaminn..

So..aku start cuti semggu la utk raya.panjang tue beb! rasa mcm cuti kawin pulak sampai seminggu lebih ni.ahaks!lagipun kg aku jauh beb..perjalanan 8 jam penuh cabaran tue nakl sampai ke Perlis tu..ekekekekeke..harap korang paham la yer kalau aku senyap jer tue that mean aku masih lagi bercuti.tak sabar rasa nak balik kg..nak jumpa mak kat kg..mak aku excited tunggu aku balik ni nak buat kuih raya.huhuhhu..ntah jadi ntah tidak tak tahu la.

Memandangkan rumah aku dgn umah hubby aku dekat je sbb kitorang sekampung, so tak menjadi masalah la sgt.malam raya dok umah aku..petang raya first baru blk umah mertua sbb hubby aku kena balik kl raya ke-2 malam..tak dapat nak cuti panjangla sbb dah menjadi lumrah POLIS ni tak leh cuti panjang.huhuhuu...so bg chance la die nak beraya dgn family die..aku? aku ditinggalkan kat kg la..tapi 3 hari pastu dia balik kg balik utk jemput aku balik kl.risau la kononnyer nak biar aku drive sorg2 balik kl dari kg. =)

So dikesempatan ini..aku mohon ampun & maaf byk2 andai ader yg pernah terasa hati ke dgn ape yg aku buat..mana tahu ader yg pernah sakit hati dgn aku ker..aku ni manusia biasa mana pernah lari dari buat kesilapan.maybe dlm aku tak sedar, aku ade buat org sakit hati dgn perangai aku ni.aku mohon maaf banyak2 ok..

anyway..
Selamat Hari Raya..
Maaf Zahir & Batin..
Jaga Kesihatan baik-baik..
paling penting...Drive carefully!

Da daaaaaaaa...
=)

Aku sakit hati

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, September 16, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post
Haishhhhhh...tencion aku!
kenape kat dlm dunia ni ader jer manusia yg busuk hatinyer???
mcm dier bagus jer kan???
bagus sgt ke ko? bagus sgt???
time susah ko cari aku la???
time senang??? sendiri mau ingat la!
heeeeeeeeeeeeeeeeeeee aku mmg bengang tahap suria perkasa itam ni..
sakit hati aku!!

Aku xfaham la kenape la ada org yg cam ni? ape yg ader kat dlm atie die tue pun aku tataw la.mmg la kan manusia lumrahnyer camni.bile time susah, time member member die sayang tu buli die, aku jugak jadi tempat ngadu..ko ape hal haaahhhhh??? ko ingat ko bagus sgt ker???

Takpe, sabar la banyak2 ok duhai fiza..ni bulan puase nak raya ni xbaik marah2 org kan? tapi hati aku yg sakit ni mcm mana? maafkan die? dah selalu dah aku rasa..erm..biar la..bak kata pesan mama aku, biar la dia bodoh sorg2, aku jgn jadik BODOH mcm die.Sengal!!!!!!

Sorry la..aku tengah hangin..rasa mcm tertipu pun ada gak.harap2 aku tak perangai busuk hati cam die tuh!
-Aku tgh bengang-



::Ihya' Ramadhan::

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, September 16, 2009
Reactions: 
2 komen Links to this post
Asalamualaikum w.b.t

Hai semua..
Arini aku nak citer pasal program Ih'ya Ramadhan yg aku attend ptg smlm..
Program ni mmg program wajib tahunan la kat KPWKM ni..so smlm telah berlangsung la dgn jayanya..Antara Aktiviti nyer:
::Solat Zohor Berjemaah
::Tazkirah Ramadhan
::Bacaan Yassin & Tahlil
::Persembahan Nasyid dr LPPKN
::Bacaan ayat-ayat suci Al-Quran & Tadarus
::Sumbangan Duit Raya dr YB Menteri PWKM, Senator Dato' Seri Shahrizat Abd Jalil

Haaaa...Duit raya??? Jgn syok lebih la pija..duit raya tu utk staf KPWKM gred 16 ke bawah jer a.k.a Kumpulan Sokongan II jerk..huhuhu..yg termasuk Sokongan I tak dapat =( kekeke...
ni la dikatakan rezeki Ramadhan..

Aku pulak ditugaskan sbg JKK Makanan..Tugasnye?? Edarkan Bubur Lambuk & Murtabak yg dah siap dipacking kpd semua tetamu yg hadir..Ingat yer..bukan jadi JKK Makanan tue tugas aku makan jer walaupun mmg aku ni jenis yg pemakan..hehehe lagipun aku dgn hubby tak makan pun bubur lambuk..jadi aku tak la excited sgt mcm org lain yg mmg suke makan bubr tue..

Walaupun xdapat duit raya, aku happy sbb turut sekali terlibat dlm program amal mcm ni..hehehe.. lgpun dapat jugak beg mengkuang dari YB Menteri.kekekke...



pentas utama di Dewan Nur, Aras 1, KPWKM



persediaan utk solat Zohor berjemaah





Buku Yaasin & Tahlil utk para tetamu..



ni bukunyer..



Tazkirah Ramadhan selepas solat berjemaah..



Kump. nasyid dr LPPKN HQ



Bubur Lambuk & murtabak utk tetamu..

Ni antara gambar yg sempat aku amik la..nak amik gambar staff terima duit raya tak sempat la sbb kena standby kat luar dah..lagipun dewan penuh..better kuar la utk bg ruang kat org yg sepatutnya masuk dlm dewan tue..hehehe..

Ape2 pun..selamat hari raya!

Da daaaaaaaaaaaa... =)





14 September 2009

~Salam Aidilfitri~

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Monday, September 14, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post
hai guys!

erm..rasanya dah lama tak jenguk ke blog ni.huhu..sorry sangat2 terlalu banyak keje yg nak kena settle sampaikan tak sempat nak jenguk kat blog ni..'bese la..dah name pun keje kan???' itu la yang "hubby" ku terchenta cakap bile aku ni ngadu dgn die keje banyak kat opis. thanks b..nasihat b tetap dlm ingatan by.kekekee..dah, dah..jgn nak melalut pulak yer fi..hehehe..ok citer pasal keje ni..ingatkan bulan puasa ni a.k.a Ramadhan ni workload keje tak la banyak sgt kan..yer la sume dah mood nak raya kan..tapi malangnyer makin banyak la pulak keje nye..apa nak kata lagi redha jer la..bak kata "hubby" dah name pun keje kan??? hehehe... :p

Erm..arini nak kongsi citer pasal persiapan urk hari raya yg akan tiba xlama lagi ni..Bila dah meningkat dewasa ni kan rasa syok nak raya tue tak la excited sangat cam budak budak dulu kan..dulu leh la kalau nak raya best la sbb dapat baju raya baru..boleh kumpul duit raya lagi..hehehehe..tapi sekarang ni rasa kegembiraan berhari raya tue biasa je la..cuma bezanya pada tahun ni fifi beraya sbg seorang isteri buat pertama kalinya & pertama kalinya beraya tanpa arwah abah disisi.. =( sedihkan? tapi tak per..ni sume sbg satu ujian dari-Nya..

Ok back to the story jaa..kesempatan cuti weekend lepas mmg digunakan sebaik mungkin la bersama hubby utk buat persiapan raya..baju raya dah beli dah cuma weekend lepas pegi cari kain pelikat utk ayah jer pastu tengok tengok kalau ada baju t-shirt & blous yg chantek2. Pegi tempat paling popular kat KL ni..Jalan Masjid India & Jalan TAR.huhuhu..ramai gile org kat situ sampaikan nak jalan pun jammed.. =(

Alhamdulillah..dapat jugak la kain yang dicari nye..letih je..hubby pulak selagi boleh nak membeli selagi tue la nak membeli..ade saje la benda yang nak dibelinyer..huhuuhu...cerita pasal raya ni tak lengkap rasanya nak kalau tak der kuih raya yer tak?? so for this year hari raya..sume kuih order jer..berkobar kobar ni semangat nak buat kuih raya dgn mama time awal2 puasa dulu..kini hanya tinggal kenangan jer la..tak sempat pun sebenarnye..hehehe..

So pada sume teman-teman seperjuangan, teman rapat, Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin diucapkan..Halalkan makan & minum serta apa yg kurang itu datangnya dari diri ini yg serba kekurangan dan apa yang baik itu Kurniaan Allah s.w.t..

Selamat Bercuti, Drive Carefully, Taking Care!

Daaaa...
=)

Related Posts with Thumbnails