Pages

Followers

27 April 2010

✿ I miss u so ✿

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Tuesday, April 27, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post
Salam (✿◠‿◠

Weekend lepas trip ke penang, aku bawa balik sekali "anak" kami si mimi ni. Kebetulan la dia baru ja bersalin minggu lepas. so lepas bincang dengan Encik hubby, kami decide bawa balik kampung sekali tinggalkan dia kat umah mama. Senang sebab mama memang sentiasa ada kat umah. Lagipun aku ni geli dengan anak2 mimi yang masih merah2 ni. Mama lagi suka la kan tinggalkan kat sana sebab kami selalu tak dak kat umah better tinggalkan dia kat sana. 

Dah balik KL ni, terasa sunyi pulak umah tak dak mimi ni. Yer la, selalu balik, dah ada yang tunggu di balik pintu. Kali ni balik, tak dak sapa pun yang tunggu. Semalam, Encik Hubby tak dak pi men badminton, terasa sunyinya umah..Adehhh..Tak leh jadik ni, lepas bincang dengan Encik Hubby, minggu kami decide balik kg sekali lagi utk amik mimi bawa balik KL.

Petang semalam, balik keja kami  terus pergi kedai belikan sangkar yang lebih besar lagik utk dia dengan anak2 nanti. Gambo later la ok sebab Encik Hubby tak pasangkan lagik.

Haishhhh..tak sabarnya nak tunggu esok petang. Tadi mama tepon bgtau mimi demam. Tak mau makan, tak mau kuar bilik langsung. Selalu sekali panggil ja dah kuar dah dari bilik tue. Ni terbaru, kuar kat depan pintu dok panggil la mana tuan dia. haishhh risau la..


Sabar yer mimi..esok petang ibu dengan papa balik jumpa kamu (✿◠‿◠ )     

p/s: ini lah anugerah nikmat Allah s.w.t , Kucing yang kita sayang pun tahu sayangkan tuannya ✿

✿hazim✿

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Tuesday, April 27, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post












 Ni la papa dia..tadaaaaaa :P

Jangan terkejut yer korang sume!! Ini anak sedara aku ok..comel x?
Sorang ja anak sedara ni suma dok berebut nak pegang dia, nak amik gambar dengan dia..
Dok berebut la dengan mak tok, pak su, pak lang, suma dok berebut nak dukung dia
Adehh..

♥ Penang with L.O.V.E ♥

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Tuesday, April 27, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post

Salam
Minggu lepas kami ke Penang melawat Pak sedara yang baru lepas menjalani pembedahan di Hospital Lim Guan Lye, Penang. So layankan gambar - gambar ini ok. tak der idea nak cite panjang. *wink*




Encik Hubby dgn gayanya yang bosan melayan jalan jammed di Penang



Aku semestinya ada disisi :))


Singgah makan di Kedai Nasi Kandar Line Clear, Pulau Pinang
(Semangatnya 2 beradik ni makan)


Acara makan dah habis

bersungguh Mak Ani angkat pinggan nak tunjuk :P


naik feri :P


sapa lagi kurus? tentulah iwan kan!


pemandangan dari atas feri

dari atas feri jugak


nak sampai dah..


sampai dah..
  

P/S : Trip yang tak dirancang!

22 April 2010

PROMO UTK MYPU3 CAKE HOUSE

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Thursday, April 22, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post
Salam sume..

MyPu3 Cake House

Semalam aku ada post pasal bufday encik Hubby ahad lepas so rentetan daripada post itu, maka ramai la yang bertanyakan pasal kek yang aku tempah khas melalui online utk encik Hubby. Jadi atas dasar kasih sayang, aku terasa mahu buat promo la pasal MyPu3 Cake House.

Pemiliknya yang dikenali dengan panggilan Kak Zai menawarkan perkhidmatan penjualan kek dan cookies melalui online di sekitar Lembah Kelang termasuk Subang, Rawang Town dan Putrajaya. Dari pengalaman saya berurusan dengan pemilik MyPu3 Cake House ini, saya amat-amat berpuas hati dengan perkhidmatan dan tawaran harga yang diberikan.

Selain itu, banyak lagi pilihan yang korang boleh pilik kat * sini * . So, apa tunggu lagi? kepada sesiapa yang berminat boleh la *klik di sini* untuk melihat sendiri pelbagai jenis kek dan cookies yang ditawarkan.

* Klik di sini *  untuk melihat hasil tempahan saya!



 *sini jugak* utk melihat tempahan saya lagik!



p/s: Thanks banyak2 yer Kak Zai & suami yang sudi menolong saya delivery kek dan bunga. Perkhidmatan Tip-Top, meletop pasti akan deal lagi andai ada rezeki lepas ni. Thanks!

-Gladys-

21 April 2010

Happy birthday Encik Hubby

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, April 21, 2010
Reactions: 
7 komen Links to this post
18/04/2010 - Ahad-

Arini birthday Encik hubby =) nampak gayanya minggu ni ceta kat blog aku ni pasai birthday ja la kan. tak pa, mcm mana pun nak sharing jugak. Kan Sharing is Caring?? Hahaha..Ok, meh kita sambung balik pasai birthday Encik hubby ni ok.

Sebenarnya idea utk buat suprise birthday party ni dah dirancang sebulan lebih awal. Thanks to
* Kak Zai * kerana sanggup bersusah payah utk tolong delivery kek beserta bunga kat aku di Grand Dorssert Subang Hotel, Subang. Aku order kek online saja sebab senang dan mudah. Ditambah lagi berurusan dengan tokey kek yang memang sempoi, lagi la senang. =) Tq so much Kak Zai!

Kebetulan kami berdua ada acara ilmiad kat sana on that day so aku amik kesempatan utk suprise kan hubby kat sana dengan member2 yang lain. hehehehe..gambar tak banyak pun. sempat amik gambar kek je dengan bunga. later aku upload lagi ok +__+

 Kek yang ditempah di delivery koi 5.00 ptg so aku minta bantuan dengan banquet hotel utk simpan dulu kek kat freeze hotel. Thanks to En danny atas kebaikan hatinya menolong aku =) so petang dalam koi 6.30 lepas habis kelas, kami sama2 kuarkan kek dari belakang dan nyanyikan lagu "Allah Selamatkan kamu.." so touching..bak kata hubby +_____+

Jom layan gambo yang mana ada :


Special kek utk Encik Hubby

 
Cupcakes mesti ada.. wajib!!


A simple bouquet of roses for my hubby~ simple je kan?

Untuk Encik Hubby a.k.a En. Shaharizal Mukhtar :
  • Happy birthday abang..
  • semoga panjang umur
  • dimurahkan rezeki melimpah-ruah oleh-Nya
  • Semoga kita akan dikurniakan rezeki yang 1 dari Allah s.w.t
  • Cepat2 jadi MQ!!!!
P/s: Thanks bnyk2 pada suma yang bagi kerjasama utk suprisekan encik hubby specially utk Kak zai dan suami yang sanggup susah payah delivery kek dan bunga, mila dan suma yang terlibat. thanks! Great-fantastic-Yess!!!

-Gladys-

Happy Birthday BOB

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, April 21, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post
Jumaat -16/04/2010 -

Arini birthday member baik Encik Hubby, Mr BOB. Dia ni member baik Encik Hubby daripada Encik Hubby study kat Kolej WIT,Klang beside that depa ni memang satu opis kat Caw. Pengangkutan Bukit Aman ni. Tak berapa lama lepas tue, si BOB ni dapat tukar tempat keja ke Balai Polis Jalan Pudu pulak tapi memang selalu keep in touch la. Wife Abg Bob ni cikgu. So mlm tue kami pi umah Abg. Bob ni kat Putrajaya. Katanya ada buat makan2 skit semperna masuk umah baru kat Putrajaya tue merangkap jamuan Birthday Abg Bob sekali la. Jom kita layan gambo2 ni :)



Kek yang ditempah khas utk bufday men :P


Dalempire's Angel antara yang menjadi tetamu jemputan
(mila xsudah2 dgn kontrol ayu dia)
  

Nyanyi skettt..."Allah selamatkan kamu..Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan Encik Bob, Allah selamatkan kamu"


Yang diraikan- Mr. Bob kita



Menu special dari Kak Zai - Nasi Ayam bersama water malon-

So, untuk yang diraikan -Mr. Bob- : 
  • Selamat menyambut hari lahir yang ke-27
  • Semoga dengan kehadiran usia 27 tahun ini akan lebih mematangkan akal dan fikiran kamu
  • Semoga Panjang Umur
  • Dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dari-Nya
  • Cepat2 jadi MQ!!!
 
p/s: kdit to K.zai yang menyediakan menu nasi ayam yang sgt best!!!


-Gladys-


16 April 2010

MASALAH NUFFNANG SUDAH SELESAI

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Friday, April 16, 2010
Reactions: 
2 komen Links to this post
Salam

 Masalah Nuffnang saya sudah selesai :)
Thank to *SIS SOMEL* yang sangat baik hati menolong saya selesaikan masalah ini.  

Thanks a lots sis =)


 -Gladys-

NUFFNANG : ADE SAPE-SAPE YANG DAPAT MEMBANTU??

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Friday, April 16, 2010
Reactions: 
2 komen Links to this post
Salam

Saya budak baru belajar. Ade tak sesiapa yang boleh tolong saya berkenaan masalah saya di bawah ini?
  


Gambar di atas di dalam keadaan "PREVIEW" ketika dalam layout setting.


TETAPI

Ia jadi begini selepas di "SAVE"


Ingatkan nak letak ads Nuffnang kat atas tue. dah byk kali try tataw la kenape jadi mcm nie. ada tak sesiapa yang baik hati boleh tolong saya? saya amat menghargainya =)


 

06 April 2010

Hapdet dari aku

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Tuesday, April 06, 2010
Reactions: 
2 komen Links to this post
Salam semua,

Jumaat - 2 April 2010

Al-Fatihah untuk Allahyarham Din Beramboi

Arini kita telah dikejutkan dengan pemergian Allahyarham Din Beramboi. Semoga roh beliau di cucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan-kalangan ahli JannatulFirdausi. Aminn..Takziah diucapkan kepada ahli keluarga Allahyarham, semoga tabah menghadapi dugaan dari-Nya.
Al-Fatihah.


Sabtu - 03 April 2010


Arini aku ada gotong-royong utk perlaksanaan 5S di pejabat. Aku sebagai PIC utk zon Biru yang sememangnya utk buat 5S di sekitar kawasan Bilik Perolehan dibantu oleh Pn. Haliza dan Encik Farouk. Ini kali pertama gotong-royong ini diadakan dengan membawa misi utk menyusun, menyisihkan barang2 yang tidak akan digunakan lagi. Leteh gila wehhh jadi buruh paksa ni.hahahaha.. gambo? later la ok aku uploadkan ok. Petang balik dari opis, Encik Hubby ajak temankan dia pegi tempah blazer. Apa lagik??? Aku harus jugak mendapat satu pasang blazer baru .TQ Encik Hubby :))

Ahad-04 April 2010

Arini aku spend time kat rumah je memandangkan hampir dua minggu aku tak rehat selepas balik dari Genting Highlands. Arini menu tengahari : Gulai daging bersama kentang, sayur campur, ikan masin goreng, sotong goreng kunyit! Haishhhhh..dah lama rasanya tak masak utk Lunch di rumah :))
Sambil tue, aku ngemas rumah, lipat baju yang dah basuh, packing barang2 utk Kursus kat Melaka esok (Isnin) sampai Khamis nanti.
Petang- Kuar Jalan2 sekitarKL dengan Encik Hubbby :))


Isnin -05 April 2010

Masuk opis mcm besa. koi 12.30 dah gerak dari KL ke Melaka. Gedebuk-gedebak, koi 4 ptg elok2 sampai kat hotel.Aku kat sini sampai Khamis ni sebagai organiser bersama MOFutk Kursus Perolehan Kerajaan dan Aset bersama 30 orang peserta yang lain. :))




See you :))

Tag dari IzNiE

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Tuesday, April 06, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post
Halloooooooooo..ha kali ni nak siapkan tag dari adik IzNiE yang cumel ni. Sorry yer dik..akak bz sgt sampai tak perasan pun akan di tag oleh IzNiE. So kali ni, akak siapkan utk IzNiE ok :))

1. 1st insert this badge or the pic above to inform u have been awarded

Ok dah letak dah..

2. Make sure u take the pic n said it is from IzNiE
Ok saya dapat dari IzNie yang sangat cute 

3. You should tell 10 facts or hobbies about yourself.
  • Sgt sayangkan kucing..sekarang ada seekor persiant dirumah
  • Suka membaca
  • Suka Blogwalking
  • Seorang yang peramah, friendly
  • Suka tengok tv
  • Suka tido
  • suka main bowling
  • Pencinta Kek, Coklat
  • Sangat manja tapi agak sensitif :))
  • Sangat sayangkan family saya
  • Sangat sayangkan kawan2 saya
  • Sangat sayangkan suami saya (Of couse la =) ) 
4. You should choose 5 other bloggers (easier the ones who follow you) and tell their names in your blog
 
ok..saya pilih 10 org utk mendapat tag dari saya
 
  1. Perantau London 
  2.  Long Hafiz 
  3. Cik Dieba 
  4. shuhada 
  5. Cha 
  6. Ai Punya Cerita 
  7. Man & Mar 
  8. cik smarties 
  9. ct nurkhijjah 
  10. Cik Noris 
Ok..kepada sesiapa yang di tag, sila ambil dan jawab ok :))
 
 
 

01 April 2010

::Daging masak serai::

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Thursday, April 01, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post

Di suatu petang yang tenang:

Isteri : Abg, nak makan lauk apa mlm ni?
Suami : Abg nak mkn daging. Masak la apa pun janji main menu dia daging!

Huhuhuhu..maka berlalu lah si isteri (aku lah tu) ke dapur..
Haishhhh camno nak masak daging ni?? makkkk tolongggggggggggg..Ggggrrrrrr..bukan tak leh nak masak tapi kalo bab nak masak daging ni aku lemah skit la. Risau jugak kalo2 kang daging yang dimasak tu liat ke, mentah ke, haishhhhhh..dlm hati ni risau bukan main lagi. Tak pe, kita try dulu masak. tak mencoba mana nak tau kan pandai ke tak??? 

Daging masak serai - Sajian utk 2 org

Bahan A:
500gm Daging lembu (dihiris nipis) 
Sebatang serai (diketuk)

Bahan B:
2 Biji cili merah
3 Biji cili kering
4 Ulas bawang merah
2 inci Halia - saiz sederhana dipotong
1 Btg serai -dimayang
1 biji tomato
sedikit belacan
sedikir jintan manis
garam secukup rasa

Bahan C: 
1 mangkuk Santan 
1 Ulas bawang besar - dimayang
3 biji Ubi kentang dipotong dadu

Cara-cara menyediakan:
  1. Kisarkan semua Bahan A
  2. Panaskan sedikit minyak, tumiskan  bawang besar yang telah dimayang.
  3. Setelah bawang agak kekuningan, masukkan Bahan A bersama-sama bahan B tadi yang telah dikisar.
  4. Rebus hingga pecah minyak.
  5. Masukkan ubi kentang tadi yang telah di potong dadu tadi
  6. Akhir sekali, masukkan santan.
  7. Masak sehingga daging empuk.
  8. Siap utk dihidangkan 

Tarrrrrraaaaaaaaa..siap utk di makan :))

 
 Inilah hasilnya. Tak sangka percubaan kali pertama aku ini berjaya :)) daging yang empuk dan lembut, rasa yang enak hingga diberikan markahh A++ oleh hubby (✿◠‿◠ )

p/s : Tak rugi kalo mencoba dahulu. tak gitu??? Selamat mencuba!!!
 

~Lalalalalala..

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Thursday, April 01, 2010
Reactions: 
0 komen Links to this post


✿ SALAM✿
Haisshhhh..lama betol rasanya aku x hapdet blog ni. Aku memang bz skit memandangkan aku menanggung kerja membe opisku yang sedang cuti bersalin. Lagipun mood nak mengarang pun ilang ntah ke mana. kadang2 idea dtg mencurah-curah tapi x kena pada masanya pulak. Tengah2 bz tu xkan la nak mengarang kat blog pulak kan?? huhuhuhu.. bila time free, tak der mood pulak nak menaip. haishhhhh..adakah aku telah diserang syndrome M.A.L.A.S?? hakhakhak..(apa yg kau melalut ni labu???)
So arini aku kembali lagi ke alam maya ni utk menunaikan JANJI semasa aku di Genting aritu. huhuhuhu jgn over tau..bukan pegi main-main tapi atas urusan kerja kat sana ok. Kami menginap di Awana Hotels & Resort, Genting Highlands selama 4 hari bermula 21hb (Ahad) sehingga 24hb(Rabu). Best dan 1 pengalaman baru bagi aku yang baru setahun jagung dlm perkhidmatan awam ni. Aku sebagai organizer merangkap peserta tak lepaskan peluang utk menambah ilmu di dada berkaitan Perolehan (✿◠‿◠)
Lepas habis class, aktiviti snap gambar sana sini. hehehehe..ada pulak membe yang memang kaki snap gambar, haishhhh rasa mcm model la pulak. Jom kita view apa yang ada utk korang suma (◠‿◠)




sekitar dalam hotel 











~Lalalalalala... (✿◠‿◠)


Pengalaman baru belajar main golf sebelum turun ke KL.
Kredit tu CC Anuar sebab belanja kami suma main golf. 
Thanks CC (✿◠‿◠)



Dalam dewan-last day bengkel

Lastly, wif lough from Genting Highlands present..... 
Jgn terkejut pulak, saja aku snap gambor tourist 2 org ni sebagai cenderahati utk korang sume (✿◠‿◠)

p/s: Thanks to  Mael, CC Anuar, En. Farouk, En. Adnin En. Adan & En. Sallih atas kerjasama yang diberikan selama 4 hari disana :))
 
Related Posts with Thumbnails