Pages

Followers

17 October 2009

Aku yg sgt BZ

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Saturday, October 17, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post
Hai alllsss..
Rasenyer dah lame aku tak hapdet blog ni kan.
Aku sgt BZ skrg ni sampaikan kalau nak hapdet blog ni pun terasa mcm membuang mase jerk.
(Haruskan aku merasa sebegitu rupa?) whatever la kan..
Actually banyak gambar2 yg aku nak update masuk blog ni..
gambar raya, gambar open opis, gambar kat A'Farmosa and mcm2 lagik la
cerita cerita panas+menarik utk korang sume. (Chewah~ mcm wartawan pulakkan aku ni)
Tapi buat masa sekarang ni aku teramat bz sgt dgn workload keja yg aku dapat (mcm bz benor aku punya post ni kan? ~poyo la fiza~)
Nanti la korang erk..
Akanku story the morry lagi ttg apa yg aku alami 2-3 minggu ni..
Daaaa..

P/S : Doakan kejayaan Group Kewangan KPWKM utk KIK tak lama lagi..tQ. =)

16 October 2009

+CiNtA AdA+

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Friday, October 16, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post
Andai aku buta kan mata
Dapatkah kau mendengarkan jujurnya
Andai engkau tutup telinga
Dapatkah kau melihat keikhlasannya

Aku cinta bukan dibayang mata
Jauh dari bahasa
Dekatkan ertinya
Aku cinta bukannya disengaja
Jauh dari wasangka
Dekatkan hatinya
Memang cinta ada dalam jiwa kita
Andainya cinta itu buta

Dapatkah kau mengubah pesonanya
Andai mengalir air mata
Dapatkah kau membezakan jelingnya

Oh mengapa ada saksi yang tak memahami
Wow..wow..wow..wow..
Oh mengapa ada saksi yang disalah erti
Oh aku cinta
Oh jauh dari bahasa

Memang cinta ada dalam jiwa kita…

09 October 2009

KIK Lagik

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Friday, October 09, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post
Hai alllsssss...
hmmm...arini ader potluck utk open house kat opis ni..
boleh tahan la ramai gak la yg dtg..
nanti gambo akan diupload kemudian yer..
rini tak sempat la nak upload..
dgn nak kemas opis lg kan jap lagi..
Oppsss..cukup ok..kita bukan nak ckp psl jamuan raya ni..
nanti aku siapkan satu entry khas ok..
Ini pasal KIK yyg aku kena pegi buat kali ke 4 or 5 aku pun xhingat
Ptg ni aku kena g kursus KIK lagik kat Melaka..
mcm besa la..sume org menolak utk pegi kursus ni.
(Kalau kursus lain, bukan main berebut lg ek korang nak pegi)
Ni bukan suka suki punya kursus ni..
ni kursus yg buat merana jiwa & raga, membeban kepala otak aku weiiiiii..
tp xpe, berkat kerjasama kami 5 org ni buat slide..siap jugak walaupun tak la complete sgt..
So aku kat sana mulai ptg ni sampai Isnin ni..(9 - 12 Okt 2009)
Dok la aku kat sana sampai isnin nanti..
burn camtu je la weekend aku ni..huhuhuhu..

So kpd sume kawan ku yg senasib, chaiyok! chaiyok!
Kpd yg tak terlibat tue..
Have a nice weekend..
Bye..

02 October 2009

Serbu tak pakai helmet!!

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Friday, October 02, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post
Hai semua...
utk entry kali ni..
aku nka citer skit kesah org yg suke serbu xpakai helmet ni..ahaks!
seperti besa, aku, ain, ina, dila nak kuar pegi lunch..
aku+ain tunggu lift, dila+ina pulak singgah toilet jap sebelum turun..
tiba-tiba...

Cik Pn Seri : haa??? tu nak pi mana tue??
aku+ain : nak pegi makan, nak pegi eon. (eon ni mmg tempat peberet kami la pegi
mkn)
Cik Pn seri : mkn pukul berapa?? xboleh tunggu time mkn ker??? (sambil tu beliau
berjalan menuju ke toilet terus buka pintu toilet)
ina+dila : dah pukul 12.15 dah ni..mmg time la.(sambil kerutkan dahi)
Cik Pn Seri : korang ni mmg nak cari nahas la!kena amik gambar nnti br pdn muka korang
ni.keluar mkn awal, makin melampau la korang ni.makin diam, makin naik
lemak pulak korang ni..bla..bla..bla..(sambil membebel..)

tiba-tiba kak Ariani +kak ecah pulak kuar sambil galas beg nak pegi Jln TAR..

Cik Pn seri : Haaaaahhhh!!!ni pun same!!kuar awal jugak
kak Ariani : Eh arini ari jumaat la.rehat pukul 12.15 la Cik Pn Seri!!!
Cik Pn Seri : Eh??Jumaat ka??sorry sorry..saya silap..saya ingat arini ari sabtu! (terus
blah menahan malu)

Haaa amik kauuuuuuuuuuuuu....
padan muka tue..baru tahu malu..
tue la main serbu lagi tak pakai helmet..
tahu nak marah jer..last2 diri sendiri yg malu.
ekekekeke....suke aku erk...
hahahahaha...
arini aku,ain, dila, ina..sume mkn nasi separuh jer..
sbb ilang selera nak mkn bile kena serbu mcm tue!
hangin je...
sume xhabis2 dok citer pasal hal ni sampai habis mkn..
pastu sambung lagi kat tempat masing2 pegi ngadu kat org yg tataw lagi pasal hal ni..
ekekekeke..

moral of da story::
Jgn la sesuke hati nak main serang org ni yer cik puan seri.. :-)
think first before u talk..chewah aku ni pun..
tue la jadinyer kalau dtg opis, dr pagi sampai la petang asyik ngamuk je kejenyer..
ahaks!!

01 October 2009

::Wedding Ceremony::

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Thursday, October 01, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post


























































Assalamua'laikum w.b.t...
Hai semua..
Entry ni sebenarnye utk member2 aku yg xsempat dtg ke majlis kenduri aku..
Almost 9 months dah aku berumah tangga..
animun belum lagi..ekekekeke...
ni sebahagian koleksi gambar yg aku ader la..
kalau nak tengok manyak lagi..
kena la dtg umah aku kan..
ekekekeke..
So pada yg belum tgk lg gambar aku ni..enjoy la k..

Specialnya majlis aku ni dibuat sekali dgn majlis nikah abg aku..
kami nikah serentak..yg sebelah aku dlm gambor yg berdiri tue la abgku yg terchentaaaa..
hehehhee....tQ yer bang..sponser majlis ni.ekekekeke..
berkatnyer abg aku bakal menimang cahaya mata pertamanya tgh bulan sebelas ni..InsyaAllah..
Aku?? belum ada rezeki lagi..
S.A.B.A.R ok??

Kpd member sume yg view page ni..
Aku minta maaf byk2 pd yg xdpt jemputan..bukan xnak jemput..
tp majlis ni berlangsung sebulan slps arwah abah meninggal..
so majlis pun xmeriah sgt la..buat mana yg wajib jer sbb segala persiapan arwah dah bereskan sebelum pergi..
Lgpun jd kalut skit la..Almaklum la..org kuat tak der kan..
kacau bilau jadinyer..
tp Alhamdulillah..majlis berjalan dgn lancarnye..tak der ujan pun..
Lupa pulak aku nak kenalkan hubby aku ni..
Nama die Shaharizal..Kerja kat Bukit Aman..korang mesti la tahu keje ape kan???
Org perlis jugak..(cari satu negeri senang..raya tak payah gaduh2) hehehehe...
Anyway..
Thanks byk2 pd yg sudi dtg..
Staff KPWKM..thanks coz sgup susah payah buat kursus kat Perlis..
Staff Putra Brasmana Hotel, member2 PSP, SMKAP, SKK..
Sedara mara & parents yg banyak membantu..tQ byk2...
Lastly..tQ byk to my bestpren kem..
Tq sbb sudi tidor kat umah aku, temankan aku pegi inai..
jadi pengapit aku..
hang kawin la cepat2..sementara aku xdak anak ni..
leh aku jadi pengapit ang pulak..
takkan aku nak jd pengapit time perut tgh memboyot kot??
ekekekeke...
anyway tQ byk2 kem..aku syg ang..hehehehe..

Semoga rumah tangga yg kami bina ni..
berkekalan hendaknyer dunia & akhirat..
InsyaAllah..Aaminnn..

Related Posts with Thumbnails