Pages

Followers

24 July 2010

~Blog bersawang~

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Saturday, July 24, 2010
Reactions: 
1 komen Links to this post

Image kredit to Google

Salam

Wah..dah lama rasanya aku berehat dari berbloging kan selepas kejadian misscarrige aku awal bulan yang lalu. Tak tahu mana nak mula cerita sebab banyak sangat kejadian yang berlaku semasa aku sakit aritu. Dan sekarang aku berada di kampung halaman ku yang terchenta~ Perlis Indah Lagi Mempesonakan~

Balik kampung atas urusan kerja En. Hubby dan jugak menghantar mama tersayang balik. Sian pulak nak bagi balik dgn bas. Ada juga cadangan nak bawa balik naik flight je tapi yer la karenah mama tak nak pulak katanya naik flight. Membazir la, takut nak naik la dan bermacam-macam lagi la alasan yang aku rasakan sebenarnya sangat tak relevan utk dijadikan sebagai alasan (^__^)

Fikiran sangat tenang jauh dari serabut dan kesibukan Kuala Lumpur tanpa perlu aku memikirkan tentang kerja untuk hujung minggu dikampung ini. I like.. Lagipun, atas nasihat doktor jugak, aku perlu mengawal emosi dan menjaga kesihatan aku yang kian beransur pulih selepas keguguran aritu.

Semangat aku bertambah kuat selepas apa yang terjadi pada aku tempoh hari. Sesungguh setiap apa yang telah ditakdirkan pada kita pasti ada hikmah dari-Nya Yang Maha Esa. Bak kata org, Always Think Positive InsyaAllah semuanya akan menjadi positive right?

Apa yang kau mengarut ni Labu?? Tetiba mood sedih pulak ni. Thank pada semua yang banyak bagi support, kawan2 dari blog, kawan2 sekerja, family dan En. Hubby yang sgt2 memahami keadaan dan emosi aku di kala ini. Thank You so much Dear~

[Nota Kaki : Lepas ni aku akan slow update blog ok. aku bz dgn tender & sebutharga di opis. Kat rumah pulak internet En. Biru tak clear :(( ]

03 July 2010

Complete abortion

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Saturday, July 03, 2010
Reactions: 
5 komen Links to this post
Apakah yang dimaksudkan dengan Complete abortion??

PESAKIT akan mengalami kesakitan dan pendarahan pada mulanya. Dalam keadaan ini keguguran berlaku di mana janin dan segala tisu yang berkaitan keluar dengan sendirinya.

Ini lah yang telah belaku kepada aku pada minggu lepas!! Ya Allah Ya Tuhanku..Kuatkan lah semangat hamba-Mu ini menghadapi dugaan yang hebat dari-Mu. Mungkin ada hikmahnya perkara seperti ini berlaku dan mungkin jugak bukan lagi rezeki kami utk menimang cahaya mata dalam masa terdekat ini.

Walauapapun, aku perlu berfikiran positif bahawa apa yang berlaku skrg mesti ada hikmah di sebalik kejadian yang menimpa aku. Kami pasrah dan redha dengan ketentuan-Nya utk kami hadapi. Dugaan ini juga mungkin akan lebih mematangkan mental aku bagi menempuh dugaan yang lebih sukar di masa depan InsyaAllah!!

Semoga suatu hari nanti, Allah s.w.t yang Maha Mendengar, Maha Mengetahui, Maha Menyayangi akan mendengar doa kami yang satu ini~ Ameennn!!





P/s: Setiap dugaan yang hadir pasti ada hikmah yang tersendiri dan setiap makhluk Allah di muka bumi ini sudah pastinya dipilih utk menghadapi cabaran dan dugaan dari-Nya yang berbeza-beza. Hadapinya dengan tenang, Banyakkan usaha, doa dan bertawakal. InsyaAllah..Amennn..

✿Kembali berblogging✿

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Saturday, July 03, 2010
Reactions: 
2 komen Links to this post
✿Assalamua'laikum w.b.t dan Salam sejahtera buat semua bloggers ✿

Wahhh dah lama rasanya aku tak hapdet blogku yang santik, somel dan seria ini (kalo aku tak puji, sape lagi la yang nak puji blog aku ni kan?) hahahahaha.. Terlalu banyak agenda yang telah tersusun dalam jadual harianku sehinggakan tiada masa yang terluang untuk aku update blog ni. Sorry banyak2 pada kawan2 bloggers yang buat blogwalking, tima kasih byk2 sudi buat blogwalking walaupun blog ni dah mcm hidup segan mati tak mahu. Hehehehe.. I'm so sorry sebab tak sempat nak buat lawatan balas lagi...memang tak buka pun blog ni sebab dah mmg tak sempat..banyak benda yang aku perlu update..so slow2 la aku update okey kawan2 ku..



♥1st May 2010♥


Tengok gambar kat atas?? Ini adalah majlis perkahwinan sepupu aku Haiza Ivie dan suaminya Herzi yang telah pun selamat berlangsung di kg halamanku di Perlis. Yang menarik dan kelakarnya, aku dengan hubby terpaksa jadi "Bidan Terjun" sebagai pengapit pengantin. Haishhhh bayangkan la batapa kalutnya dengan hubbyku yang sememangnya tak bawa balik baju melayu ke kg. Nasib baik la ada jugak butik yang beroperasi pada Hari Pekerja dan Alhamdulillah semuanya telah pun selamat. Majlis Perkahwinan ini turut dihadiri oleh Duli Yang Teramat Mulia, Tuanku Raja Muda Perlis serta Tetamu Diraja dari Slovenia utk melihat budaya perkahwinan di Malaysia. Gambar yang lain mmg tak sempat ambil la sebab kami jadi pengapit, mengharapkan ihsan org lain saje la. :))

Congrates to Ivie dan Herzi, semoga kekal bahagia sehingga ke anak cucu :))


♥Event at PWTC♥

Dah habis dengan majlis kenduri kahwin sepupuku, sibuk pulak aku nak meneman hubby yang ada event di PWTC. Tak banyak gambar kenangan yang diambil sebab masing2 sibuk dgn tugas masing-masing dan aku hadir sebagai memberi sokongan pada hubby :))



♥Jom Karaoke♥

Antara korang semua, mesti ada yang suka karaoke kan? Sama jugak la aku dan hubby punyai hobi yang sama iaitu melalak karaoke utk hilangkan tension kerja. So gambar kat atas antara yang sempat di candid ketika sesi karaoke diadakan :))

♥Makan-makan Sup Gearbox Part I & II♥

 

Oho!! Ni sesi makan-makan Sup Gearbox Paart I&II aku gabungkan sekali. Sape yang tak suka sup gearbox angkat tangan?? Depend kepada org tu jugak la kan..ada yang suka, ada yang tak suka makan sup gearbox ni sebab lemaknya yang banyak, boleh membahayakan kesihatan pulak kan. Ni mmg favourite hubby. Aku makan daging je yang lain die yang tolong clearkan. hahahaha..

♥Mini Teambuilding♥

Bulan Jun sudah!! hahahahaha..kau..update 2bulan terus kan berjemaah gitu!~ hihihihi..
Awal bulan Jun lepas, aku dan hubby ada mengikuti program pemantapan keyakinan diri dalam Mini Teambuilding yang telah kami sertai. Tapi kami bukan satu kumpulan ok!! Di sini tak kira suami isteri ke must be profesional. Alhamdulillah MTB ini telah memberikan impak yang positif kepada aku dan hubby. Walaupun kami keluarkan duit poket sendiri, tapi mmg berbaloi-baloiiiii kesan yang kami dapat. pendek kata Alah Membeli Menang Memakai la dalam erti kata yang lain dengan bayaran yang kami buat, kesannya jelas lebih dari harga yang perlu kami bayar utk sertai kursus ini. Sambil dapat pengalaman baru, sambil dapat kawan-kawan baru dan yang paling penting, MTB ini dapat meningkatkan tahap keyakinan dan lebih bersemangat dalam menjalankan tugas-tugas harian. Kalau ada lagi anjuran untuk kali ke-dua, InsyaAllah kami akan sertai sekali lagi :))

♥Saya telah "dicium"!!♥

Haahhhh?? Sape yang cium saya ni?? Huhuhuhu..jgn panik ok.. sebenarnya seminggu selepas balik dari MTB, cik putih telah pun dilanggar dari belakang ketika dalam kesesakan di tengah2 KL ni..so bumper belakang sama sensored mmg out of services terus tapi syukur sgt2 hubby selamat tanpa sebarang kecederaan.

Update: Skrg Cik Putih dah kembali normal dengan set bumper belakang dan sensored yang baru :))



 




P/s: hati2 la bila memandu. Kadang2 kita berhati-hati tetapi tidak pada pemandu yang lain yang suka hati je bila memandu. Akibatnya, menyusahkan pihak yang lain.
Related Posts with Thumbnails