Pages

Followers

28 August 2009

Akukah yg bersalah???

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Friday, August 28, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post
Aku kah yg bersalah dalam hal ni?? Erm..setelah hampir 5 tahun aku mengalah, haruskah lagi aku memberi peluang utk mereka-mereka berubah? Oh tuhan..berat sungguh dugaan dari-Mu..aku sendiri tak pasti adakah benar apa yg aku buat selama ni? sampai bilakah haru aku menjadi mangsa mereka-mereka yg tak berhati perut mcm ni?
Banyak betul soalan yang bermain dipikiranku ini..Adakah mereka mereka benar benar berubah ikhlas kerana Allah S.W.T? Ataupun sekadar menunjukkan pada aku sj supaya aku leh diperkotak katikkan? Oh tuhan..Lindungilah hamba-Mu ini..

Aku amat berharap akan mendapat sokongan dari org yg aku sayang..tp apa org yg aku sayang buat? "smpai bila nak berdendam??mereka sume sah berubah..percayalah.." sedih aku dengar..sakit hati ni tak dapat ku tahan tahan lagi..apa salahnya kalau dia cakap "ok..kalau u tak nak xper..it's ok k." kenapa harus die nak sebelahkan mereka-mereka tue?? yer la..bukan suruh buang mereke-mereka dari hidup die..tapi try la mengenang skit apa yg telah aku hadapi selama 5 tahun ni..

Bermula 5 tahun dahulu..aku mula menanggung derita. Ini lah kerana kasih aku turutkan..aku bersabar dgn karenah-karenah mereka..aku bersabar dgn fitnah & cacian mereke-mereka, akhirnya tuhan tunjukkan kebenarannya..Sehingga la sekarang..

Dan sekarang bila dah susah baru la nak nampak manusia yg jahat ni?? Oh tidak..aku takkan bg peluang lagi..Cukup la selama ni fitnah & cacian mereke berikan pada aku dan skrg bila susah..baru nampak aku? nampak aku utk menolong mereka? takkan sesekali!

tapi..aku jugak perlu menjaga hati-hati org-org yg sayang kan aku? mcm mana? aku betul2 tersepit.aku tak pasti apakah betul apa yg aku buat skrg ni? bukan utk berdendam..cuma semua ni sbg pengajaran kpd mereka aku bukan senang utk dibolakbalikkan lagi seperti sebelum ni..

Ya tuhanku..Kau berikan lah aku kekuatan utk menghadapai semua ujian dari-Mu ini..Aaamin..


~Balik kampung~

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Friday, August 28, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post

Hai sume...selamat berpuasa..=)

Balik kampung? macam best je kan tajuk ni??InsyaAllah mlm ni pas buka puasa, i'm going back to my hometown..bestnyer..rasa mcm tak sabar nak balik kampung jumpe mama..mak, tunggu yer kepulangan anakmu ni..huhuhu..
walaupun tak berapa sihat sgt tapi semangat nak balik kg tue masih berkobar-kobar lagi nih nak jugak balik kg..huhuhu..
tapi kan..mesti jalan jem kan mlm ni?? yer la mesti ramai yg nak balik kg ni cuti 3 hari tue beb! tak per..itu tak mematahkan semangat aku ni ok..=)

Hubby katanye kena kerja..so that..kalau dia tak leh balik..nampak gayanya kena la drive sendiri..huhuhuh..
boleh ker nak drive 8 jam ni balik perlis ni? oh no..
nasib baik la adik lelaki nak ikut teman sekali blik kampung..tak der la bosan sangat nak drive sorang-sorang kan??

Cik putih pun dah siap antar service dah smlm ni..harap2 tak meragam la die..InsyaAllah..selama ni pun tak penah lagi la die meragam..huhuhu..Kenapa dipanggil sik putih? sbb warnanya putih..cumel..gebu jer..mcm tuan die..ekekeke..keja 6 bulan dah dapat dah cik putih ni..chewah..mcm dapat free pulak kan?? tak der la..beli la..dapat free sapa nak bg kan..hihihi...







ni la cik putih yg dimaksudkan..cumel tak? mcm tuan die kan?hehehehe..


ok guys..times up..nak sambung buat keja pulak ok..Selamat berpuasa & Selamat menyambut kemerdekaan yg ke-52.
1Malaysia..Rakyat diutamakan pencapaian didahulukan.
Happy holiday..
Daaaaa...


=)







25 August 2009

Audit lagi....

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Tuesday, August 25, 2009
Reactions: 
1 komen Links to this post
cakkkkkkk!!!
ekekeke....timbul pulak kan..
sebenarnya baru habis prepared dokumen utk audit.
esok ada Audit dr Jabatan Audit Negara nak dtg..
Audit lagi..penat la..
bila audit dtg jer..cik fifi la jd sasarannye..huaaaaaaaaa...
Sebab nak audit amaun besar2 jer..bukan tu jer..
yg tak berkaitan pun disuruhnye fifi jugak..
hadoiiiiiiiiiiiiiiiii..
kadang2 terpk jugak, kenapa la aku ni mengabadikan diri kat bahagian kewangan ni..
kenapa la aku ni leh amik kos akaun sedangkan dulu time sekolah tak der pulak menunjukkan minat
yang mendalam kat akaun ni.huhuhuhu..boleh tak tolong jawabkan???

Besa la bila dah nama pun audit..
mula nak cari salah kitorang jer..
so sbg persediaannye..fifi lengkapkan la dokumen..mana yg tak ok, tak cop,
tak der bank statement, kena ader bank statement kononnya utk sah kan no akaun bank tue betul la.huhuhuhu
tak der sign pegawai, bg la sign konon benda mcm tu dah complete..buat la..
stress gilee rasanye..huhuhuhu.satu lagi, dok dlm goment ni,keja cop jer.huhuhuhu..
main dgn stamp pad jer sampai kotor tangan.huaaaaaaaaaaaaa
dah setel sume baru bg bos tengok..

ni baru habis la..ada masa free ni bosan la pulak..sempat lagi post ni sementara menunggu my hubby amik.hehehe..
ape la nak mkn arini kan? semalam pun singgah bazar ramadhan je beli lauk..
tak banyak sgt pun..yer la..berdua je kan..ayam percik dgn kurma daging.dapnyerrrrrrrrrrrrrr..
hehehe..arini pelan nak mkn murtabak pulak. mcm best jer tengok program Shamshul@bazar ramadhan semalam tue mkn murtabak.huhuhuhu..(nampak sgt la aku ni kuat makan kan? hikhik...)


ok la..jam pun dah hampir ke pukul 5 petang..
kejap lagi my hubby sampai..
nak turun pun amik masa jugak ni..yer la kang lif yg benti asyik penuh jer..
hurm..anyway..selamat berbuka puasa semua..

=)
Daaaaa...






Utk yg selalu layari internet (Buat duit)

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Tuesday, August 25, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post
JANGAN BAZIRKAN BIL TMNET DAN STREAMYX
atau duit bayar TNB...
Kita cuba buat duit jugak disamping
kita berbelanja.Inilah dipanggil situasi win-win.
Program ini PERCUMA 100%
Anda akan dibayar setiap 15hb…………….
BAGAIMANA CARANYA ???
Cuba fikirkan: Andaikan kita perlukan
masa 1 jam untuk
berfikir tentang projek ini,
korang masih belum mendapat apa-apa,
tetapi dalam masa 1 jam itu saya dah
dapat RM1.63.
Nak tau macamana? Buka web bawah ni..
http://www.surfjunky.com/?r=shaffizal

KORANG cuma perlu:
1.Sign up (percuma)
2.Log in
3. klik "EARN MONEY"
4.Click pada bahagian "Click Here To
Start Surf Junky Browser"
5..Biarkan Program ini BUAT DUIT UNTUK KORANG.
6.Klik pada bahagian "STATISTIK" untuk mengetahui jumlah wang korang.

Senang aje..tak perlu risau...tanpa risiko..cuma kita aje lah yang perlu jujur dalam mem'promot' kan website ni.
Kita dibayar sebab kita 'promot' oranglain surf web dia..

Itu aje.
Jadi,apa salahnya kalau kita buat macamtu kan ??
TAK SALAH KALAU MENCUBA...!!
TAK RUGI APA-APA...!!
kita dibayar USD$0.45 (RM1.63 - ikut
currency sekarang bagi setiap jam
program ini berjalan).
Bermakna anda boleh dapat sehingga
RM41.04 sehari
RM1.63x24=RM39. 12). Ini bermakna
sebulan kita boleh dapat sehingga
RM39.12x 30 = RM1173.60.
Boleh tahan gak kan ..fikirlah.
Duit FREE, ambik je laa...
Cek akan dihantar kepada nama dan alamat yang kita isikan sewaktu sign up.
Oleh itu sila tulis nama dan alamat korang dengan lengkap dan betul...
SELAMAT MENJANA WANG ANDA!!!
CUBA DAHULU....
TAK RUGI...
TAKDE KELUAR MODAL...

Ingat,sebelum dapat duit,
kita memang kena usaha dulu... dan
dalam bisnes yang ini,
kita perlu usaha untuk promotekan web
yang kat atas tu aje
SELAMAT BERJAYA


=)
Daaaa..

~Happy Women's Day~

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Tuesday, August 25, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post

Gud Morning sume..

Slamat Hari Wanita..
hehehe..bangga jer jadi wanita kan
hari lelaki tak der la pulak..
hikhikhik..untungnyer jadi wanita ni kan..
sbb tu kot tuhan takdirkan fifi keja kat Kementerian Pembangunan Wanita
Keluarga & Masyarakat ni..
Sedikit sebanyak dapat membantu masyarakat di mesia ni kan..
hihihihi...so..
Woman's Day for dis year..
ada majlis berbuaka puasa bersama YB Menteri PWKM..
Dato' Seri Shahrizat bt Abd.Jalil kat KL Convention Centre
bermula 5.30 ptg ni utk tetamu..

utk Urusetia & Usrer, anda diminta berada di sana pada pukul 2.30 ptg.
chewah~ mcm buat pengumuman kat assembly sekolah la pulak.kekekee..

Fifi pun tak ketinggalan jugak dpt jemputan utk hadirkan diri di majlis ni..
tp ntah la..tak tahu lagi nak pegi ke tak ptg ni..
pakai baju cumel dah ni..dah leh g function dah ni,
hihihi..tp macam malas pun ada gak..kang terlepas terawikh pulak mlm ni.kekeke..

erm..nak pegi ke x eh? member baik yg sorang kat opis ni pun tak tahu lagi nak pegi ke tak.
die malas sbb kesian kat hubby die buka puasa sorg2 kat umah. Isteri mithali la katakan.
aku???? tataw la..wa pu cho tau maaaa..

semalam bukan main semangat lagi ni
bg tau hubby "esok u buka puasa sorg2 eh..i ader majlis buka puasa kat klcc"
hubby pun mcm redha jer.. "yer la..pegi la"
huhuhuhu..kalau fifi pegi, insyaAllah akan update lagi letak gambar kat majlis tu nanti ok..
Anyway..selamat berpuasa semua..
Happy Woman's Day!




=)
Daaaa...

24 August 2009

Ramadhan

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Monday, August 24, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post



Assalamua'laikum semua..

Salam Ramadhan Al-Mubarak pada semua..mcm mana pose korang sume? ada ok ker? ke ada ponteng?huhuhuhu..
harap2 sume nye pose la..hihihi..mcm mana pose korang tahun ni erk? Alhamdulillah tahun ni first year aku berpuasa sebagai isteri org..huhuhu..mak..rindunyer kat mak.huhuhu..tak sabar nak balik kg mgu ni nak amik mak bawa dok kl ni.huhuu..sian mama, tinggal sorg jer kat kg selepas arwah abah tak der..adik pulak skrg ni belajar kat kolej kat Pandamaran, Klang..tinggal la mak ani dgn kucingnyer..huhuhu..utk dua hari puasa ni aku kat umah jer..tak der pegi memana pun dgn hubby..dok umah, rehat je..kemas umah yg dah lama tak kemas tue..basuh baju, ngemas bilik skit2..sbb dah lama rasanya tak kemas umah tue sbb masing2 bz jer dgn keja..aku dgn kursus/bengkel/seminar..hubby pulak banyak outstation..walau tak der org pun umah still berhabuk.huhuhu..

Nama pun dua org jer dok umah so..juadah berbuka pun yg simple2 jer la..hubby aku ni tak byk karenah..asalkan ada ayam..apa saja masakan ayam pun tak kesah..huhuhu..mlmnyer pegi terawikh kat surau bawah apartment kami..cuma yg ralat sikit tue bukannyer ape..kat area umah aku ni kawasan cina so ramai la cina..ditambah pulak skrg ni time cina tgh makan sayur..ape lagi bising la dorg ada persembahan la ape..walau mcm mana pun..sedikit pun tak mematahkan semangat kami nak berjemaah terawikh..

Erm..kenape ada gambar cumel kat atas tue erk?gambar ni gambar time majlis pertunangan aku sebulan sebelum abah meninggal dunia akibat pendarahan dalam otak...cumel tak? hihihihi..org dulu2 kalau tunang, lelaki tak yah la dtg..zaman skrg ni dah moden dah..Si Teruna pun dtg gak.hihihihi.. erm..nakciter skit ttg kedatangan bulan mulia kali ni yang disambut meriah oleh rakyat Malaysia..aku dgn hubby pun tak terkecuali..kedatangan Ramadhan kali ni disambut dgn penuh rasa syukur ke hadrat Illahi kerana masih lagi diberi peluang utk menunaikan ibadah puasa pada tahun ini cuma kali ni terasa sedih sgt sbb arwah abah dah tak der..tak der lagi dgr abah ajak pegi terawikh bersama..mama pun sedih gak sbb tahun ni die berbuka puasa sorg2 jer kat umah tanpa ditemani sesape..cuma abg jer balik pada first puasa tue..cian mama..aku kat sini walau berjauhan dari mama pun terasa jugak la tempiasnye sbb aku mmg rapat dgn arwah abah..Al-maklum la..anak perempuan sorg jer dlm umah tue..of course la anak kesayangan abah kan..walaupun arwah tue hanya la abah tiri jer, tp arwah la yang jaga aku dari kecil lagi after my parent divorce..tak der beza pun anak sendiri ke anak tiri ke semuanya sama je..

Ingat lagi aku..aku suka mkn ketam..kalau aku nak blk kg, arwah mesti belikan ketam..katanyer kesian aku kat kl ni tak dpt mkn ketam fresh. kat kl tu mahal~..penah sekali tue aku tgh meeting tetiba da call dr arwah.."pija, abah kat market (pasar) ni..ada ketam..besar..sedapni fresh lagi" sebak gile bila ingatkan..arwah tepon sbb nak gtau pasal ketam tue jer...bila time puasa mcm ni arwah la org paling gembira..yer la, bulan puasa kan bulan melipat gandakan amalan kita..skrg tinggal kenangan la..tiada lagi hilai tawa arwah..mama pun ckp tahun ni tak der la org nak carikan daun palas nak buat ketupat pulut..selalunyer arwah yg buat sume..tp xper..itu semua tak kan patahkan semangat aku disini..

Abah, Semoga roh abah ditempatkan bersama org org yg beriman..Aamin..Al-Fatihah

21 August 2009

~my wedding day~

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Friday, August 21, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post


kem..my best friend..tq kem..sudi jd pengapit aku..nanti aku jadi pengapit ang pulak ok..so..cepat2 la kawin..sebelum aku pregnant.huhuhu..










































Hai semua..erm..Alhamdulillah dapat jugak siapkan blog ni..hihihi..
So..for the first intro..meh tengok gambar wedding aku ni ok..
~my wedding day~..
Bermula la episod baru dlm hidup aku selepas bergelar isteri yg sah kpd Shaharizal Mukhtar..seorang polis kat bukit aman..
polis tak polis sgt la..kerjanya lebih kpd technition jer kat Caw Pengangkutan Kem Komanden Bukit Aman..
Atas restu keluarga..kami disatukan pada 21.12.2008 serentak dgn my big bro..huhuhu..
Yang sedihnyer arwah abah tak sempat tengok kami sbb die dah pegi mengadap Illahi sebulan sebelum majlis ni..(Al-Fatihah ke atasnya..Semoga Abah ditempatkan di kalangan org-org yg beriman..Aamin..) ok ok back to da story balik..majlis ni berlangsung la tp sederhana jer la..nak cancel pun sume arwah abah dah siapkan so nak tak nak berjalan jugak la majlis ni..utk majlis ni aku hanya kuar budget utk hantaranku, bunga telor n baju pegantin jer..lain2 abangku tersayang la sponsered.hehehe...Adik dgn abg..ape nak kiira sgt kan?? thanks abg..jasamu dikenang..hihihihi...now, dah 8 bulan berlalu..abg pun dah nak jadi daddy dah tak lama lagi..aku??belum ada rezeki lagi..doa2 la yer..cepat2 aku dapat baby jugak..sunyi umah tak der baby..boring..huhuhuhu....daaaaa..



Related Posts with Thumbnails