Pages

Followers

04 December 2009

~Hazim Hizaruddin~

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Friday, December 04, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post

Salam Blog..

Ha..comel tak baby kat entry aku nie?

Boy ke girl? cuba teka..comel tak?

Kalo korang nak tahu, seminggu sebelum kita menyambut Qorban ritu

kami telah menerima kehadiran ahli baru dlm family kami..

Abang aku telah menerima cahaya mata pertamanyer..

nama diberikan sebagai Hazim..

Berat sewaktu dilahirkan 3.3 kg..

Comel budaknyer tapi..kuat nagis..

hehehhe..besa la boy kan..kuat nangis la sbb lapar..

hehehe..ape-ape pun kehadiran hazim ni telah menambah seri dalam family aku..

specially mama aku la..

bukan main excited lagi dia bila dah dapat cucu ni..

almaklumla cucu pertama kedua-dua belah pihak la katakan..

sedara yg dtg pulak sebuk jugak bertanya: mak ngah bila lagi nak dptg baby??

aku pun tataw nak jawab ape..dah belum rezeki aku lagi kot..

lagipun kalau bersalin serentak, mau pening mama aku nak tengok

dah la kawin serentak, nak bersalin serentak, pening kepala cik ani nak ligan cucu

sorang kat SP, aku kat KL mana satu dia nak mai kan..

so tak pa la kalau abg dulu pun..

lagipun bak kata iklan DIGI: Akukan Abang!

so abg kena menang la..kan kan kan??

Kami sekeluarga happy sgt dgn rezeki yg diberikan..

Yer la, dah lama rumah aku sunyi tak der budak kan..

anak2 mama sume dah besar panjang kan..harap cucu jer la..

mama dulu sebuk jer nak dtg kL sbb boring dok umah sorg2, skrg dah tak sebuk dh..

yer la dah ada cucu nak tengok..ada jugak la masa diisikan kat kg tue..

hhihihii..

Kpd Abang & K. Zura, takniah ok =)


03 December 2009

Hari Inovasi KPWKM 2009

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Thursday, December 03, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post
Ni gambar-gambar sekitar Hari Inovasi KPWKM 2009.. Kebetulan aku dilantik sebagai pembaca ikrar pada majlis ni. Dan yg paling penting,
aku juga turut hadir sbg jemputan utk Pemenang
Konvensyen KIK 2009..
Selain itu, Bhg Kewangan jugak turut memenangi Anugerah Kualiti Ketua Setiausaha KPWKM bg Kategori Pengurusan Kewangan 2009.. Apalagi, 2x la Dato' SUB naik pentas terima trophy.. =) Korang tengok la gambar -gambar ni ok.




sempat lagi posing ek korang ni..



Arini sume org Kewangan ada kat sini, 2 org kat opis, jaga opis =)



Wajah-wajah kegembiraan =)



Bergambar kenangan bersama Consultan: Prof. Hisham a.k.a Brother Sam.
tQ brother sam & cikgu Rahman.

Kemenangan K.Q Gruop

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Thursday, December 03, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post

Asslamualaikum blog..

Kali ni aku kembali lagi setelah sekian lama aku sepi.
chewah~ hayat...tak hengat donia punya la..ekekkekekeke..
setelah lama aku stop kejap hapdet blog ni ,
kali ni aku kembali utk tunaikan aku punya janji nak hapdet blog ni bila aku dah free skit..
Kali ni nak citer pasal kemenangan group aku pada Konvensyen KIK bulan lepas..

Johan tue beb..
sapa sangka kan?
Rezeki & Kepercayaan yg diperolehi hasil dr kerja keras group aku.
Sume org terkejut bila dah tau result..tambah2 lagi kami sume ni la.
yer la, sebenarnya x jangka pun nak menang, tak target langsung nak menang..
Masuk konvensyen ni sbg arahan dari bos jer..
Tp dah nama pun rezeki kan..kemenangan berpihak pada kami jugak..
Alhamdulillah..Syukur ke hadrat Illahi dgn rezeki ni..
x sia-sia usaha kami..balik lewat mlm nak siapkan slide..
dua mgu sebelum final mmg tekanan hebat la..
mana nak siapkan keja kat opis lagi, nak buat slide lagi.
nak otter slide lagi..hadoiiii..
kalam kelibut sumenye..tp ni lah pengorbanan namanya..
dan atas dasar itu..balasannya yg kami terima sangat setimpal dgn keja yg kami buat..
Tapi..bila dah jadi johan ni..tahun depan kena la bertanding lagi..
Tapi masuk peringkat Wilayah pulak..
Wakil Kementerian Pembangunan Wanita Keluarga Masyarakat
lawan dgn Agensi kerajaan yg lain di peringkat wilayah pulak.
Itu tahun depan punya cerita pulak ok..

Utk Ahli Kumpulan K.Q Group:
En.Hisham, En. Farouk, Pn. Harliza, Cik Mar, Ain, Dila, K.Ina, K. Syuro:
Terima Kasih atas kerjasama yg diberikan.. Ini sume kemenangan kita bersama.. Hasil dari Kerjasama dr sume ahli kumpulan.. Semoga kemenangan berpihak pd kita lg utk tahun hadapan.. InsyaAllah..Aamin..

Jom kita tengok gambar-gambar sekitar Final & Hari Inovasi KPWKM..
Hadiah disampaikan oleh YB Menteri PWKM, Datuk Seri Shahrizal Abd Jalil yg terchentaaa..
Check-it out..



Presenter : Aku & En. Farouk =)


Pengenalan Ahli Kumpulan



CC turun jugak utk beri sokongan =) tQ cc..



Sesi bacaan doa utk mengiringi persembahan kumpulan K.Q
p/s: enterframe pulah mamat JKM WPKL tue.



Sempat lagi bergambar sebelum masuk dewan. Dah la boria sume baju sama jer..
hihihihi..kalo nak tahu..ni la baju korporat ktorg!

25 November 2009

:: Welcome bacK::

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, November 25, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post
Assalamualaikum sume..

hurm..dah lama sgt rasanya aku tak hapdet blog aku nih kan..
huhuhuhu..sorry la beb..aku teramat bz sgt lately ni.
rasanya dah dekat 2 bulan dah kot aku xhapdet blog ni
so lepas raya ni insyaAllah aku akan hapdet ok..
aku settle kan dulu keje aku yg berlambak2 ni
insyaAllah lepas raya aku akan complete kan hapdet blog ni k.

Akhir kata, selamat menyambut Hari Raya Aidiladha kpd sume..
Hati-hati memandu!

Daaaa... =)

17 October 2009

Aku yg sgt BZ

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Saturday, October 17, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post
Hai alllsss..
Rasenyer dah lame aku tak hapdet blog ni kan.
Aku sgt BZ skrg ni sampaikan kalau nak hapdet blog ni pun terasa mcm membuang mase jerk.
(Haruskan aku merasa sebegitu rupa?) whatever la kan..
Actually banyak gambar2 yg aku nak update masuk blog ni..
gambar raya, gambar open opis, gambar kat A'Farmosa and mcm2 lagik la
cerita cerita panas+menarik utk korang sume. (Chewah~ mcm wartawan pulakkan aku ni)
Tapi buat masa sekarang ni aku teramat bz sgt dgn workload keja yg aku dapat (mcm bz benor aku punya post ni kan? ~poyo la fiza~)
Nanti la korang erk..
Akanku story the morry lagi ttg apa yg aku alami 2-3 minggu ni..
Daaaa..

P/S : Doakan kejayaan Group Kewangan KPWKM utk KIK tak lama lagi..tQ. =)

16 October 2009

+CiNtA AdA+

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Friday, October 16, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post
Andai aku buta kan mata
Dapatkah kau mendengarkan jujurnya
Andai engkau tutup telinga
Dapatkah kau melihat keikhlasannya

Aku cinta bukan dibayang mata
Jauh dari bahasa
Dekatkan ertinya
Aku cinta bukannya disengaja
Jauh dari wasangka
Dekatkan hatinya
Memang cinta ada dalam jiwa kita
Andainya cinta itu buta

Dapatkah kau mengubah pesonanya
Andai mengalir air mata
Dapatkah kau membezakan jelingnya

Oh mengapa ada saksi yang tak memahami
Wow..wow..wow..wow..
Oh mengapa ada saksi yang disalah erti
Oh aku cinta
Oh jauh dari bahasa

Memang cinta ada dalam jiwa kita…

09 October 2009

KIK Lagik

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Friday, October 09, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post
Hai alllsssss...
hmmm...arini ader potluck utk open house kat opis ni..
boleh tahan la ramai gak la yg dtg..
nanti gambo akan diupload kemudian yer..
rini tak sempat la nak upload..
dgn nak kemas opis lg kan jap lagi..
Oppsss..cukup ok..kita bukan nak ckp psl jamuan raya ni..
nanti aku siapkan satu entry khas ok..
Ini pasal KIK yyg aku kena pegi buat kali ke 4 or 5 aku pun xhingat
Ptg ni aku kena g kursus KIK lagik kat Melaka..
mcm besa la..sume org menolak utk pegi kursus ni.
(Kalau kursus lain, bukan main berebut lg ek korang nak pegi)
Ni bukan suka suki punya kursus ni..
ni kursus yg buat merana jiwa & raga, membeban kepala otak aku weiiiiii..
tp xpe, berkat kerjasama kami 5 org ni buat slide..siap jugak walaupun tak la complete sgt..
So aku kat sana mulai ptg ni sampai Isnin ni..(9 - 12 Okt 2009)
Dok la aku kat sana sampai isnin nanti..
burn camtu je la weekend aku ni..huhuhuhu..

So kpd sume kawan ku yg senasib, chaiyok! chaiyok!
Kpd yg tak terlibat tue..
Have a nice weekend..
Bye..

02 October 2009

Serbu tak pakai helmet!!

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Friday, October 02, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post
Hai semua...
utk entry kali ni..
aku nka citer skit kesah org yg suke serbu xpakai helmet ni..ahaks!
seperti besa, aku, ain, ina, dila nak kuar pegi lunch..
aku+ain tunggu lift, dila+ina pulak singgah toilet jap sebelum turun..
tiba-tiba...

Cik Pn Seri : haa??? tu nak pi mana tue??
aku+ain : nak pegi makan, nak pegi eon. (eon ni mmg tempat peberet kami la pegi
mkn)
Cik Pn seri : mkn pukul berapa?? xboleh tunggu time mkn ker??? (sambil tu beliau
berjalan menuju ke toilet terus buka pintu toilet)
ina+dila : dah pukul 12.15 dah ni..mmg time la.(sambil kerutkan dahi)
Cik Pn Seri : korang ni mmg nak cari nahas la!kena amik gambar nnti br pdn muka korang
ni.keluar mkn awal, makin melampau la korang ni.makin diam, makin naik
lemak pulak korang ni..bla..bla..bla..(sambil membebel..)

tiba-tiba kak Ariani +kak ecah pulak kuar sambil galas beg nak pegi Jln TAR..

Cik Pn seri : Haaaaahhhh!!!ni pun same!!kuar awal jugak
kak Ariani : Eh arini ari jumaat la.rehat pukul 12.15 la Cik Pn Seri!!!
Cik Pn Seri : Eh??Jumaat ka??sorry sorry..saya silap..saya ingat arini ari sabtu! (terus
blah menahan malu)

Haaa amik kauuuuuuuuuuuuu....
padan muka tue..baru tahu malu..
tue la main serbu lagi tak pakai helmet..
tahu nak marah jer..last2 diri sendiri yg malu.
ekekekeke....suke aku erk...
hahahahaha...
arini aku,ain, dila, ina..sume mkn nasi separuh jer..
sbb ilang selera nak mkn bile kena serbu mcm tue!
hangin je...
sume xhabis2 dok citer pasal hal ni sampai habis mkn..
pastu sambung lagi kat tempat masing2 pegi ngadu kat org yg tataw lagi pasal hal ni..
ekekekeke..

moral of da story::
Jgn la sesuke hati nak main serang org ni yer cik puan seri.. :-)
think first before u talk..chewah aku ni pun..
tue la jadinyer kalau dtg opis, dr pagi sampai la petang asyik ngamuk je kejenyer..
ahaks!!

01 October 2009

::Wedding Ceremony::

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Thursday, October 01, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post


























































Assalamua'laikum w.b.t...
Hai semua..
Entry ni sebenarnye utk member2 aku yg xsempat dtg ke majlis kenduri aku..
Almost 9 months dah aku berumah tangga..
animun belum lagi..ekekekeke...
ni sebahagian koleksi gambar yg aku ader la..
kalau nak tengok manyak lagi..
kena la dtg umah aku kan..
ekekekeke..
So pada yg belum tgk lg gambar aku ni..enjoy la k..

Specialnya majlis aku ni dibuat sekali dgn majlis nikah abg aku..
kami nikah serentak..yg sebelah aku dlm gambor yg berdiri tue la abgku yg terchentaaaa..
hehehhee....tQ yer bang..sponser majlis ni.ekekekeke..
berkatnyer abg aku bakal menimang cahaya mata pertamanya tgh bulan sebelas ni..InsyaAllah..
Aku?? belum ada rezeki lagi..
S.A.B.A.R ok??

Kpd member sume yg view page ni..
Aku minta maaf byk2 pd yg xdpt jemputan..bukan xnak jemput..
tp majlis ni berlangsung sebulan slps arwah abah meninggal..
so majlis pun xmeriah sgt la..buat mana yg wajib jer sbb segala persiapan arwah dah bereskan sebelum pergi..
Lgpun jd kalut skit la..Almaklum la..org kuat tak der kan..
kacau bilau jadinyer..
tp Alhamdulillah..majlis berjalan dgn lancarnye..tak der ujan pun..
Lupa pulak aku nak kenalkan hubby aku ni..
Nama die Shaharizal..Kerja kat Bukit Aman..korang mesti la tahu keje ape kan???
Org perlis jugak..(cari satu negeri senang..raya tak payah gaduh2) hehehehe...
Anyway..
Thanks byk2 pd yg sudi dtg..
Staff KPWKM..thanks coz sgup susah payah buat kursus kat Perlis..
Staff Putra Brasmana Hotel, member2 PSP, SMKAP, SKK..
Sedara mara & parents yg banyak membantu..tQ byk2...
Lastly..tQ byk to my bestpren kem..
Tq sbb sudi tidor kat umah aku, temankan aku pegi inai..
jadi pengapit aku..
hang kawin la cepat2..sementara aku xdak anak ni..
leh aku jadi pengapit ang pulak..
takkan aku nak jd pengapit time perut tgh memboyot kot??
ekekekeke...
anyway tQ byk2 kem..aku syg ang..hehehehe..

Semoga rumah tangga yg kami bina ni..
berkekalan hendaknyer dunia & akhirat..
InsyaAllah..Aaminnn..

29 September 2009

Raya Lagi

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Tuesday, September 29, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post






















Assalamua'laikum semua...
Dah puas tgk gambor-gambor kat atas tue?hehehe...
Ape kahabar? sihat ke korang sume??
Ke masih lagi dlm mood raye ni???
udah-udah ler makan ketupat, lemang, kari tue..
ingat hari tue same..kekekkee...

Ni gambar2 yg ader dlm simpanan aku la..
nak lagi banyak gambor..lawati la laman facebook aku..
hihihihihi..promo nampaknyer??ader share dgn facebook ka fiza???kuang kuang kuang..
Tahun ni kurang seorang dlm family aku iatu Arwah Abah..
tp bertambah dgn kehadiran 2 org baru dlm family aku..
hubby aku dgn wife abg aku..
sbb kami nikah serentak last year..ada yg pergi..ada la yang baru dtg kan?

Pepagi after siap semayang sunat raya, kami bersalam-salaman mohon ampun & maaf zahir & batin antara satu sama lain..paling best, aku masih lg dapat lagi duit raya dr abg aku ^__^
Then kami pegi lawat kubur arwah abah & sedara2 yg telah pulang ke Rahmatullah..diiringi doa semoga roh mereka ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..Aaminnn..Al-Fatihah.
Dari kubur kami gerak ke umah Tok Su..
Tok Su ni ibarat mcm nenek aku la sbb arwah nenek aku dah tak der..
lagipun Tok Su ni la yg jaga arwah abah dari kecil..so mcm maknyer sendiri jugak la..
Habis beraya kat umah Toksu, terus pegi umah mak lang..
Dulu pas habis exam SPM, aku penah la keje dgn maklang aku ni kat kedai fotostat die..huhuhu..

Sebelah ptg baru la aku dgn hubby balik ke rumah ayah aku kat Arau..
(Ayah dgn mak aku bercerai time umur aku 3tahun..sejak tue, mak yg jage aku)
Beraya pulak kat umah sedara kat sebelah ayah ni..
ramai lagi sebenarnyer sedara aku yg tak kenal dgn hubby aku ni..
yer la..aku dok dgn mak aku kan..majlis pun kat umah mak aku..
mana yg sempat dtg, sempat la jumpa..yang xsempat tu?? time ni la baru nak kenal2kan..
lagipun pas majlis terus kami balik kl dok sini sbb masing2 dah mule keje kan..
time raya ni la nak amik kesempatan jumpa sanak saudara aku ni..

Pas Asar, baru la aku balik umah mentua..
nasib baik la satu kampung..
jarak pun dekat je..
15 minit naik keta dah pun sampai umah hubby aku..
So aku beraya kat umah hubby ni sampai la hari raya ke-3 baru la balik umah aku..
kirenye banyak dok umah mertua la..
beside that, hubby blk kl raya ke-3 mlm tue..
Pengorbanan demi Agama, Bangsa, & Negara..
chewah~ ekekeke..
tp raya ke-6 hubby blk kg blk..
jemput aku la blk kl..
takkan la die nak tengok wife dia yg cumel ni drive sorg2 blk kl kot kan???
~tu sbb hubby syg aku~ ekekekeke...

Beraya sakan la kat umah hubby aku ni..
banyak pegi beraya kat umah sedara dia..
rupe-rupenyer..ramai lagi sedara dia yg aku tak kenal..
nenek die siap wat kenduri lagi mlm raya ke-6 tue..
utk kenalkan cucu menantu tunggal die ni kat adik beradik yg lain..
terharu aku..^__^ dah jadik mcm kenduri kawin blk pulak dah..
Masing-masing sebuk la dok tanya..
"bile nak timang baby ni..", Aku dgn hubby senyum jer la..

Kebanyakkan sepupu hubby semua dah ada baby..
ader yg baru jer pas bersalin, ader yg sdg tunggu mase nak bersalin..
aku pun ape lagi..dok sebuk la dukung baby..
nak amik berkat..mana la tau kan..
rezeki Syawal ni kan..ahaks..Aaminnnn..
Doa-doa la yer..

Erm..tahun ni first time aku beraya sebagai seorang isteri..
baru la aku faham mcm mana mak aku lalui dulu kan..
dulu xkesah sgt, asalkan dpt baju raya baru..
tp skrg ni..kena siapkan hubby..prepared kuih raya..
rendang..ketupat..aku dah pandai buat ketupat ^__^ ekekeke..
Ape2 pun aku happy sgt2..
Semoga kehadiran Syawal kali ni membawa Sejuta Rahmat buat kami Sekeluarga..
Aamin...

Anyway, selamat hari raya..
maaf zahir & batin...



16 September 2009

Mod Raya

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, September 16, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post
ni part yg best ni..
memandangkan aku dah start cuti dah esok lusa tulat tungging ni so tak der mood sgt nak menulis panjang2 ni.menulis ke taip??whatever la fiza..layan jer..kat opis ni sume tak der mood dah nak buat keje..risau jer kalau ada keje yg sampai kat meja masing2 hahahaha..bukan ape..takut xsempat nak siapkan sebelum cuti raya nanti..termasuk la aku..Alhamdulillah keje aku sume dah beres dah..siap sempat update lagi blog aku ni..ni baru la nampak mcm ader identiti sendiri skit..sedap skit korang nak membaca nanti kan kan kan???

Tahun ni raya besa jer la..cuma aku jer tahun pertama beraya sbg isteri dan tahun pertama beraya tanpa arwah abah..sebak la bila kenangkan arwah abah..makin sensitif pulak aku ni..kalau tgk kat tv tue org beraya dgn parents ke, dgr lagu raya ke mesti bergenangla air mata ni menahan sebak sbb t'ingat kat arwah abah..Semoga Arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..InsyaAllah..Aaaminn..

So..aku start cuti semggu la utk raya.panjang tue beb! rasa mcm cuti kawin pulak sampai seminggu lebih ni.ahaks!lagipun kg aku jauh beb..perjalanan 8 jam penuh cabaran tue nakl sampai ke Perlis tu..ekekekekeke..harap korang paham la yer kalau aku senyap jer tue that mean aku masih lagi bercuti.tak sabar rasa nak balik kg..nak jumpa mak kat kg..mak aku excited tunggu aku balik ni nak buat kuih raya.huhuhhu..ntah jadi ntah tidak tak tahu la.

Memandangkan rumah aku dgn umah hubby aku dekat je sbb kitorang sekampung, so tak menjadi masalah la sgt.malam raya dok umah aku..petang raya first baru blk umah mertua sbb hubby aku kena balik kl raya ke-2 malam..tak dapat nak cuti panjangla sbb dah menjadi lumrah POLIS ni tak leh cuti panjang.huhuhuu...so bg chance la die nak beraya dgn family die..aku? aku ditinggalkan kat kg la..tapi 3 hari pastu dia balik kg balik utk jemput aku balik kl.risau la kononnyer nak biar aku drive sorg2 balik kl dari kg. =)

So dikesempatan ini..aku mohon ampun & maaf byk2 andai ader yg pernah terasa hati ke dgn ape yg aku buat..mana tahu ader yg pernah sakit hati dgn aku ker..aku ni manusia biasa mana pernah lari dari buat kesilapan.maybe dlm aku tak sedar, aku ade buat org sakit hati dgn perangai aku ni.aku mohon maaf banyak2 ok..

anyway..
Selamat Hari Raya..
Maaf Zahir & Batin..
Jaga Kesihatan baik-baik..
paling penting...Drive carefully!

Da daaaaaaaa...
=)

Aku sakit hati

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, September 16, 2009
Reactions: 
0 komen Links to this post
Haishhhhhh...tencion aku!
kenape kat dlm dunia ni ader jer manusia yg busuk hatinyer???
mcm dier bagus jer kan???
bagus sgt ke ko? bagus sgt???
time susah ko cari aku la???
time senang??? sendiri mau ingat la!
heeeeeeeeeeeeeeeeeeee aku mmg bengang tahap suria perkasa itam ni..
sakit hati aku!!

Aku xfaham la kenape la ada org yg cam ni? ape yg ader kat dlm atie die tue pun aku tataw la.mmg la kan manusia lumrahnyer camni.bile time susah, time member member die sayang tu buli die, aku jugak jadi tempat ngadu..ko ape hal haaahhhhh??? ko ingat ko bagus sgt ker???

Takpe, sabar la banyak2 ok duhai fiza..ni bulan puase nak raya ni xbaik marah2 org kan? tapi hati aku yg sakit ni mcm mana? maafkan die? dah selalu dah aku rasa..erm..biar la..bak kata pesan mama aku, biar la dia bodoh sorg2, aku jgn jadik BODOH mcm die.Sengal!!!!!!

Sorry la..aku tengah hangin..rasa mcm tertipu pun ada gak.harap2 aku tak perangai busuk hati cam die tuh!
-Aku tgh bengang-



::Ihya' Ramadhan::

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, September 16, 2009
Reactions: 
2 komen Links to this post
Asalamualaikum w.b.t

Hai semua..
Arini aku nak citer pasal program Ih'ya Ramadhan yg aku attend ptg smlm..
Program ni mmg program wajib tahunan la kat KPWKM ni..so smlm telah berlangsung la dgn jayanya..Antara Aktiviti nyer:
::Solat Zohor Berjemaah
::Tazkirah Ramadhan
::Bacaan Yassin & Tahlil
::Persembahan Nasyid dr LPPKN
::Bacaan ayat-ayat suci Al-Quran & Tadarus
::Sumbangan Duit Raya dr YB Menteri PWKM, Senator Dato' Seri Shahrizat Abd Jalil

Haaaa...Duit raya??? Jgn syok lebih la pija..duit raya tu utk staf KPWKM gred 16 ke bawah jer a.k.a Kumpulan Sokongan II jerk..huhuhu..yg termasuk Sokongan I tak dapat =( kekeke...
ni la dikatakan rezeki Ramadhan..

Aku pulak ditugaskan sbg JKK Makanan..Tugasnye?? Edarkan Bubur Lambuk & Murtabak yg dah siap dipacking kpd semua tetamu yg hadir..Ingat yer..bukan jadi JKK Makanan tue tugas aku makan jer walaupun mmg aku ni jenis yg pemakan..hehehe lagipun aku dgn hubby tak makan pun bubur lambuk..jadi aku tak la excited sgt mcm org lain yg mmg suke makan bubr tue..

Walaupun xdapat duit raya, aku happy sbb turut sekali terlibat dlm program amal mcm ni..hehehe.. lgpun dapat jugak beg mengkuang dari YB Menteri.kekekke...



pentas utama di Dewan Nur, Aras 1, KPWKM



persediaan utk solat Zohor berjemaah





Buku Yaasin & Tahlil utk para tetamu..



ni bukunyer..



Tazkirah Ramadhan selepas solat berjemaah..



Kump. nasyid dr LPPKN HQ



Bubur Lambuk & murtabak utk tetamu..

Ni antara gambar yg sempat aku amik la..nak amik gambar staff terima duit raya tak sempat la sbb kena standby kat luar dah..lagipun dewan penuh..better kuar la utk bg ruang kat org yg sepatutnya masuk dlm dewan tue..hehehe..

Ape2 pun..selamat hari raya!

Da daaaaaaaaaaaa... =)





Related Posts with Thumbnails