Pages

Followers

13 May 2010

anak-anak makin membesar~~

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Thursday, May 13, 2010
Reactions: 
7 komen Links to this post

Anak- anak mimi makin membesar~~
 Kami dah bawa balik KL dah.. huhuhu..ada 5 ekor semuanya..
Sihat, cerdas & kuat~
Boleh tak tolong bg cadangan nak letak name ape utk anak-anaknye ini??

12 May 2010

Mood : Saya yang sedang sakit~

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, May 12, 2010
Reactions: 
3 komen Links to this post
Salam semua..

Saya kini sedang mengalami penyakit gusi yang bengkak akibat daripada pertumbuhan gigi bongsu saya! macam kelakar jer kan bunyinya?? Sampaikan doktor yang merawat pun gelakkan saya!



gambar ihsan dari : Pakcik Google

 Akibat dari sakit gusi ini, maaf banyak2 jika saya rehat sebentar dari dunia alam maya ini, mana yang buat blogwalking tu, insyaAllah..saya akan membuat lawatan balas so jgn lupa tinggalkan jejak anda ok supaya senang utk saya menjejaki anda semula.

p/s: Gigi oh gusi cepat2 la kamu sembuh sebab saya dah tak sabar nam makan ketam hujung minggu   ini! 

[ masih banyak lagi entery baru yang terbengkalai di draf blog saya]

07 May 2010

Award, Wasiat & Tag lagik!

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Friday, May 07, 2010
Reactions: 
4 komen Links to this post


Salam
Alhamdulillah..Syukur.. Aku dapat award lagi! Award kali ini datangnya khas dari CAER
Thanks Bro!

1. buat entry pasal award ni .
2. copy badge 'beautiful blogger award'
3. ucap terima kasih dan letak link pemberi award pada entry tersebut
4. senaraikan 15 blogger penerima award yang baru 

So award ni aku dedicated kepada semua pengunjung yang sudi mengunjungi blog aku yang tak seberapa ini & followers aku. Sudi2 la amik ok. 



 
Kali ini nak siapkan tag dari Kak MarMommy Pinky dan CAER lagi. Rajin betol dorang ni main tag-tag ni.. Thanks yer kpd CAER , Mommy Pinky dan Kak Mar.. Sorry lambat skit siapkan tag ini sebab bz skit dengan kerja. Lagipun line tenet kat umah slow..huhuhuhu..ok jom kita bermula :

1- Thank & link the person that gave you the cow.

Thanks Kak Mar, Mommy Pinky dan CAER sebab sudi tagkan saya yang tak berapa comel ini :P
Boleh la lepas ni mula menternak kerbau ni sebagai kerja sambilan pulak *wink*
2. Bagi balik wasiat ni kat 7 orang blogger yang paling aktif atau 7 yang paling tak aktif.

Haaa..Terlebih sudah kan?? kepada yang terpilih, sila ambil dan jawab tag ini ok. *Ini paksaan*  :P

3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat ni dari orang kaya kg sepening lalat.

Wasiat ini datangnya dari Orang Kaya kampung si Pening Lalat. Wahai org kaya, bg la emas intan berlian pulak lepas ni ok :P


4. Cerita 3 perkara, apa yang anda selalu buat sambil tengok tv.

  • Kalo citer best, memang melekat la haku kat depan tv tue xkemana dah
  • Remote of coz aku yang pegang.hahahahha
  • Baring-baring la atas sofa sampai penah kena sound dgn hubby "tak der teeetttt ke nak duduk?? asyik baring je" huhuhuhu..
5. Bagitau 3 makanan pelik yang pernah anda makan.

So far tak penah lagik aku makan makanan pelik2 sebab aku ni mmg jenis yang tak berani mencuba. hahahaha..kalo tgk makanan pelik skit dah memang aku tak makan. huhuhuhu..pelik x?

6. Cuba bagi tau berapa orang kawan anda kat FACEBOOK.
400 something currently!

7. Camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...kat mana?

Panjang ceta wehh!! Dipendekkan kami disatukan atas nasihat oleh mama aku yang sporting tue..so dengan restu parents la aku terima hubby aku ni. Alhamdulillah selepas 4 tahun mengenal hati budi antara satu sama lain, kami selamat disatukan sbg spouse. Berkat restu mak ayah mungkin menjadi salah satu sebab hubungan kami ini mampu bertahan walau badai melanda. Oho! Sekian, terima kasih :P
Tamat sudah "homework" yang diberikan.

P/s: tag ini sebagai menghargai anda semua :))


04 May 2010

Award lagik!

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Tuesday, May 04, 2010
Reactions: 
2 komen Links to this post

Cik Puan Semalu SK 










✿Salam

Aku dapat award lagi..dari Cik Puan Semalu SK

Semalu SK a.k.a Kak Mar je panggilan aku pada dia
 Ofismate aku di KPWKM
 Kami berbeza bangunan tempat kerja
 Tapi selalu keep in touch dlm alam maya ni (betoi ka?)
 Aku salah seorang followernye
 Aku suka blognye yang santai..tak serabut otak aku. huhuhu
Boleh tukar-tukar pendapat

 Anyways Kak Mar a.k.a Semalu SK
Teruskan penulisan anda di alam maya ini
Walaupun hanya utk suka-suka
Dan bukan untuk mencari publisiti
Segala idea, penulisan anda sgt Jujur, dan tidak hipokrit

Thank you
&
Good Luck Kak Mar :))

✿Menjawab tag dari Man & Mar✿

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Tuesday, May 04, 2010
Reactions: 
1 komen Links to this post
♥Assalamualaikum

Visi N3 kali ini adalah untuk menjawab tag dari Semalu SK a.k.a Man & Mar . Sorry ye Kak Mar, tag dari akak ni dah lama tertangguh. Hampir sebulan rasanys disebabkan terlalu sibuk dengan tugas-tugas harian di opis. chewah.. 

1.Go to your photo files… Select the 8th photo folder.
( kalau takde sampai 8 folder..pada first folder pun ok gak..)
2.Select the 8th photo in that folder.
(kalau takde sampai 8 gambar..cari la gambar yang terakhir..)


3. Post that photo along with the story behind it.
Godek-godek ni la hasil gambo yang aku dapat. Pic ni di ambil pada hari pernikahan aku dan hubby (21.12.2008). Lepas akad nikah, terus ke Kedai Andaman Norsalela (isterinye Mak Andam, Suaminye Photographer) utk make-up dan tukar baju sanding.  Pas siap make-up, Abg Wan terus shood beberapa gambar kat studio utk lihat hasil make-up aku ni serasi ke tak dengan aku. (Risau jugak kang jadi mcm pelakon Opera Cina) hehehe..

4. Then challenge 8 blogging friends to do the same!
 Antara yang terpilih :)
  •  http://thesomellomels.blogspot.com/
  • http://akuanakarun-dila.blogspot.com/
  •   http://caersasuke.blogspot.com/
  • http://anakabdulrazak.blogspot.com/
  • http://thetrulycha.blogspot.com/
  • http://coretanperantau.blogspot.com/
  • http://smartiegurl86.blogspot.com/
  • http://ashbiesofiany.blogspot.com/
P/S : Siapkan homework yer murid-murid :P     
Related Posts with Thumbnails