Pages

Followers

25 January 2011

HAppy 2nd Anniversary to Us!

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Tuesday, January 25, 2011
Reactions: 
5 komen Links to this post



21 Disember 2010 merupakan ulangtahun ke 2 perkahwinan kami. Selepas hampir 5 tahun mengenali hati budi 2 tahun melayari bahtera rumahtangga banyak yang saya pelajari. Sementelah usia saya yang lebih 4 tahun muda daripada suami, pastinya hubby banyak bersabar dalam melayan karenah saya. hahaha.. 

untuk Majlis Celebrate Anniversary ini, saya memilih cake dari  mypu3cakehouse  seperti biasa =) 


Kek coklatn yang paling best ever after =)


Kek ni hadiah dari membe hubby.. Anuar & Amirul =)

TQVM Anuar & Amirul..

Saya dapat hadiah rantai white gold dari hubby =) 


Sekitar Sambutan Ulangtahun KPWKM ke 10 di PWTC

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Tuesday, January 25, 2011
Reactions: 
2 komen Links to this post
 Pada 17 Januari 2011 yang lalu telah berlangsungnya acara Sambutan Ulangtahun ke 10 KPWKM di Dewan Merdeka, PWTC dengan jayanya. Dan saye sebagai salah seorang anggota keluarga KPWKM tidak melepaskan peluang mengambil bahagian dalam majlis ini.



Bersama-sama kawan-kawan yang lain kami ditugaskan sebagai penyambut tetamu di Dewan Merdeka bagi membantu pengujung yang hadir serta melancarkan lagi perjalanan majlis tersebut =)
Sempat la posing bergambar kat sana =)





wif Izzati 





Happy 10th Anniversary KPWKM! 
(waktu ni ada seorang jurugambar profesional snap juga gambar kitorang ni hahahaha..)



Semuanya purple =) 




Daaaaaaaaaaaaa =) 

24 January 2011

Mimi ada kawan baru :)

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Monday, January 24, 2011
Reactions: 
2 komen Links to this post

This is our new "HERO" 


Lepak selepas selesai makan =) 




my HERO pandai posing camera =) 


Habit Hero tidor. mcm-mcm pesen! 



Sejarah si HERO ni pelik sikit macam mana dia ni boleh tersesat datang ke rumah saya. Kata orang tua tua kucing ni membawa rezeki =) mungkin ada kaitannya juga dengan kisah si HERO ni. Ceritanya bermula apabila waktu itu malam Deepavali..Jiran depan rumah saya datang dengan tergesa-gesa bertanyakan hal kucing peliharaan saya si MIMI :

Aunty : You, ini kucing u ker ada di luar rumah ni kesian dia..

Saya :  Eh tak der la aunty.. Kucing saya ada kat dalam umah ni..Itu bukan kucing saya tu..

Aunty : Kesian la u tengok ini kucing..sangat comel la.. ini persiant punya spesis ini..

Saya tengok kucing tu..memang dia jenis persiant cuma badan dia sangat comot nampak seperti jauh tersesat dari rumah tuannya. Terdetik dalam hati ini untuk memberi dia makanan sebab tengok dia memang lapar dan letih..Jauh dia berjalan agaknya saya berkata dalam hati.

Saya : Ok la aunty..saya bagi dia makanan sikit..kesian dia nampak macam dia letih sangat..

Aunty : Ya la..kesian la sama dia..badan dia sangat kotor ya.. ini mungkin dia terlepas dari rumah tuan dia.

Kebetulan sedang menunggu si HERO ni makan, Incik hubby pun baru sampai rumah..Apalagi..melompat la dia tengok kucing persiant macam tu.

hubby : Kesian dia ayang.. kita bagi dia tidur kat umah kita la malam ni. Esok lepas abg mandikan dia, kita lepas dia balik boleh? 

Saya: Alamak..dah kalau mandikan tu nanti tak nak lepas pulak..tak payah la.. ni kucing orang ni..baik kita lepas balik..kesian tuan dia mencari dia ni..

Hubby : Malam -malam begini mana dia nak pegi..kesian dia..ayang tak kesian ka kat dia..janji, promise esok lepas mandikan dia kita lepaskan dia..

So malam tu si HERO ni tidur la kat umah letak dia dalam cage MIMI. MIMI ni biasa la bila tengok kucng lain datang ni dia marah la tapi dia tak buat..cuma dia tengok ja..agaknya maybe diorang berdua tengah sembang berkenalan.. hahahahaha... 

Keesokkannya..after mandikan si HERO ni..mula la sandiwara Incik hubby ni tak nak lepaskan si HERO ni..Katanya kesian la..tak tahu kat mana tuannya la..Takut juga nanti kena baham dek anjing liar kat bawah rumah tu so kami decide utk membela si HERO ni..At least dia terjaga juga makanan dan kebersihannya.. Bila di fikirkan balik kalau nak iklankan pun takut jugak entah sape sape la yang datang mengaku itu kucing dia jadi HERO menjadi part of our family dah sekarang =)

HERO ni sangat manja..comel pulak tu tapi keletahnya ni ada saja yang di buat nya untuk mengambil perhatian kami.. biar pun kena marah pun tak pe janji kami ni pedulikan hal dia. Mimi?? Mulanya memang dia garang la asyik membuli jak si HERO ni,,Last2 tiba musim mengawan..hilang la garang dia dengan si HERO ni ^_____^ 


MIMI akhirnya bersahabat baik dengan HERO =) 





Mimi..gemuk la kamu..pemaas betol *sigh*

Malam anugerah KPWKM @ Renaissence Hotel Kuala Lumpur

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Monday, January 24, 2011
Reactions: 
2 komen Links to this post
Salam uollss semua..

Syukur ke hadrat Illahi, saya masih lagi diberi kesempatan untuk menghirup udara segar di Bumi ini..Kali ini saya nak update kamu semua pasal Malam Anugerah KPWKM yang telah pun berlangsung dengan jayanya. Walaupun entry ni agak lama dan dah basi tapi nak jugak ku update kat sini. hehehehe..


tadaaaaa.. temanya penyamaran! hehehe..tp kalo tengok mcm ni rasanya org lain still boleh kenal lagi kot! hahaha..

Memang best dan happening sangat2 dinner tu..Diserikan lagi dengan kehadiran Nabil, Angah Raja Lawak dan Sharifah Shaheera sebagai MC pada malam tu.. kecoh ballrom dibuatnya. :) 

Sekian laporan saya pada kali ini :p 

14 January 2011

Blogger gathering 2011 @ Perlis

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Friday, January 14, 2011
Reactions: 
6 komen Links to this post

salam uolllssss..

Godek-godek kat blog Uncle maka ternampaklah saya akan satu berita panas ini pasal Gathering bloger-bloger Perlis pada 5 Feb 2011 nanti. Gathering ini bukan hanya utk bloger yang berasal dari perlis jer tapi bloger-bloger yang study di Perlis jugak boleh join :)) tak kisah la asal dari Perlis ke, yang bekerja di Perlis ke, yang masih menuntut ilmu di Uitm Perlis ke, Unimaps ke ataupun Politeknik di Perlis semua boleh join. Tidak ketinggalan jugak utk lain lain bloger yang nak join, dipersilakan! 

Insyaallah saya jugak turut hadir memeriahkan majlis tersebut. Disamping itu boleh juga mengertakan sillaturahim antara bloger yang lain..Kepada bloger yang berminat boleh la mengutarakan pendapat anda kepada Abgterror  selaku komuniti yang menganjurkan majlis ini. 

Terimas kepada Uncle selaku penyampai maklumat tentang gathering ini. 

see ya~ 

[notakaki: Alahai..gemuruh jiwa la pulak bila memikirkan nak jumpe bloger-bloger lain nanti :) Saya kan pemalu orangnye!~] 


13 January 2011

Hadiah utk Birthday Girl :)

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Thursday, January 13, 2011
Reactions: 
4 komen Links to this post
Salam semua..

Alhamdulillah..syukur ke hadrat Illahi di atas limpah kurnia-Nya memberi peluang utk saya bernafas lagi pada hari ini.. :)

And..as i wish.. saya dapat hadiah birthday jam tangan dari hubby :) saya sangat gembira :))) Gambo??
esok la kita tengok ok.. sebab hari ini.. lupe pulak nak bawa kable BB ni.. (kat rumah internet slow..so susah nak upload gambo)

Jadi kawan-kawan.. esok la kita same- same view ok ..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

As i promise.. Hadiah birthday girl dari Incik hubby issssssssss....

Taaaaadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa =)


Tq Incik Hubby =)

I love u so much mmmuuuaaahhhh \(^ - ^)/ 

12 January 2011

Sweet 25th :)

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, January 12, 2011
Reactions: 
4 komen Links to this post
Wahhhhh.. Sedar tak sedar..usia kita semakin hari..semakin meningkat.. dan saya hari ini menyambut hari ulangtahun kelahiran saya yang ke 25 tahun. How sweet 25th kan? hahahahahahaha... waaaaaaa x sanggup rasanya untuk menghadapi peningkatan usia ini walaupun pada usia 25 tahun sebenarnya pemikiran kita sudah di anggap sangat matang untuk membuat atau menilai satu-satu keputusan kan? Am i rite? hehehehehehehe..

Di usia sudah menjangkau 25 tahun ini, saya sangat-sangat berharap agar kehidupan yang di bina bersama Incik suami tercinta kekal bahagia hingga ke sorgaaaaa~ Siapa yang tak nak hidup bahagia kan? Cuma bagaimana caranya sahaja utk kita memperbaiki kelemahan yang sedia ada supaya keadaaan lebih baik bukan? [panjang pulak saya membebel~]

Buat sang suami.. thanks sayang sebab hadir dalam hidup dan membuatkan saya bahagia bersama awak walaupun pelbagai cabaran & dugaan yang telah kita tempuhi bersama.. saya janji.. saya akan cuba menjadi seorang isteri yang solehah, taat pada suami dan akan cuba sedaya upaya saya membahagiakan hidup awak :) 

And.. my wish list issss.... Taaaaa daaaaaaaaaaaaaa~ 


My  Wish :
  • Kami sekeluarga dimurahkan rezeki dan dikurniakan baby yang selama ini sangat2 kami harapkan..
  • Menikmati kehidupan yang lebih baik
  • Dapat menunaikan haji dan umrah bersama-sama keluarga tercinta
  • Jam tangan BONIA :) ekekekeke... 


[Nota Kaki: tadi Incik suami call bgtau mlm ni nak bawa saya pegi pilih jam :) 

                   Mama pula boleh lupa arini birthday anak perempuan sorang dia nih *sigh*
                   Then 1 Sms diterima : Sorry mama lupa arini birthday anak mama :) Happy birthday moga       
                   panjang umur di murahkan rezeki dapat baby comel mcm mama n papa dia, aaminnn.. *thanks  
                   mama! sayang mama*

                  Komen di FB bnyk x terkata utk membalas ucapan terima kasih. Terasa diriku begitu disayangi!]

Thanks Semua!!~ 


Saya telah kembali :)

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Wednesday, January 12, 2011
Reactions: 
2 komen Links to this post
salam uollllsss..

waaahahaha.. header blog baru la :p Mcam ni baru la semangat nak menghapdet blog ni membuak-buak. thanks to Sis Ashbie sebab begitu sudi meluangkan masa beliau membuang masa bersama sama saya seharian mengajar cara-cara membuat header baru. hahahaha.. daku agak ketinggalan ok kawan-kawan :p

Jadi dengan header baru dan laman blog yang baru di tata rias ini, rasa-rasa korang la adakan mood rajin menghapdet blog ini dah kembali masuk dlm diriku?? [heh!~ macam ramai sgt peminat ko kan fiza?] Lalalalalala~

So untuk anda semua.. saya berjanji akan mula menghapdet blog ini secara berjemaah dan slow-slow. Banyak perkara nak share tapi tak sempat nak catch up. hihihihi...

Peristiwa hari ini :)

pagi tadi turun breakfast dgn Sis Ashbie. Tak jauh, kami hanya makan di cafe yang terletak di lobi Wisma Sime Darby. Breakfast pagi ni bersama nasi lemak dan neslo ais.. Sedap kami tengah makan sampai habis licin pinggan :) baru la saya tersedar yangggggggg kasut selipar saya berlainan warna!! Dalam erti kata lain, terbalikkkkk. Oh Maiii Gottttttttttttttttttttttttttttttt!!! Malunyaaaaaaaaa!!


Mak oiiiiii apa lagi terbahak -bahak la gelak kami berdua ni sampai terkeluar air mata ni. Ya Allahhhhh.. Kenape la ujian ini yang kau berikan pada hamba-Mu ini? adakah ini permulaan yang baik di Hari Istimewa daku hari ini? Oh nooooooooooooo!!~ Patut la ada seorang mamat tu memang hensem gile senyum kat saya! Rupanyaaaaaaaaa dia ketawakan saya ya!

Apalagi..jalan terkedek-kedek di belakang Sis Ashbie sebab mahu cover selipar yang berlainan warna tu! 
Cuba teka apakan warna selipar tersebut?? MERAH vs HIJAU ok kawan-kawan!!!!! Malu sungguh aku malu! 

Korang pernah ada pengalaman sama macam saya tak? kalau ada, silakan berkongsi cerita anda :) 


See ya ^__^
Related Posts with Thumbnails