Pages

Followers

05 March 2010

EntrY bASi Part VII::Jalan-Jalan Hujung Minggu::

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Friday, March 05, 2010
Reactions: 
  

Abg Zahar & da Family

  

Aku & hubby..mesti ada..

  

Batak Band

  

Batak Band @ Concorde Hotel,KL

Salam sume..entry ni sepatutnya dipostkan bersama-sama episod eNtry Basi aku bulan lepas..tapi oleh kerana semua gambar2 di atas tu di amik menggunapakai hp hubby, jadi tertangguh la sudah nak postkan entry ni..semalam..tengah2 belek hp dia, apa lagi, speantas kilat la transfer masuk dlm hp saya pulak sebab nak postkan kat blog..hihihihi..

Kisah ni chewah~ bulan lepas lagi..hari sabtu..tp xingat la berapa haribulan pulak..Saya bersama hubby kuar KL niat di hati nak bawa kazen dia yang baru sampai KL ni jalan2.Kebetulan hari sabtu memang ada pasar malam di Jalan TAR, so kami kaum perempuan ni tak melepaskan peluang la nak membeli belah kain pasang kat Jalan TAR tue..murah2 cantik2 pulak tue..

Dah puas jalan2 kat Jalan TAR tu, kami gerak terus pegi One Utama. Kazen saya, Kak Ja nak beli handbag kebetulan la saya memang nak membeli baju kemeja utk temankan hubby pegi function dia keesokannya..pusing2 punya pusing, dapat la kemeja yang berkenan. Siap bayar. kak Ja pulak, handbag tak beli tapi borong kasut kat NOSE sampai 3 pasang. Gambo tak amik pun. tak ingat nak amik :))

Kuar dari OU, masuk IKEA memandangkan IKEA sebelah je dengan OU jadi kami singgah la kejap..Sian pulak kazen ni tak pernah pi IKEA lagi. Kat sini shopping lagi.. hubby beli cermin ombak nak lekat kat dinding, pokok, byk la juga beli barang deco rumah, sama jugak dengan kak ja pun beli jugak la barang2 mana yang memang tak dijual di Perlis,memang dia borong habis la kat sini sampai kan barang2 yang beli kat IKEA ni tinggal dulu kat umah, nanti kami balik kg, kami bawa sekali la. tak muah keta wehhh :P

  

 

On da way balik dr IKEA, abg zahar call tanya kat mana sebab nak ajak mkn nasi berayani kat restoren arab kat BB. Lagipun, dia lama tak jumpa dengan along, hubby kak ja jadi kami teruskan perjalanan ke Sahara Restoran, BB nasib baik la jalan tak jem sgt padahal mlm minggu dah tue.. memang sedap. mula-mula masuk restoran tue, memang penuh dengan pak arab la sebab dah nama pun Restoren arab kan..yang menariknya nasi beriyani kat sini tak sama dengan yang kita makan kat mamak tue..Beriyani dia ringan saja, tak byk lemak mcm selalu kita mkn sebab katanya beras dia pun mmg import dari Arab. Beras malaysia ni kan berkanji bila buat brayani memang lemak berkrim la kan..Daging kambing pulak, memang tak berbau kambing langsung, pendek kata marveless la sume makanan kat sini. 

  

ni namanya Mandi Chicken Briyani



 




Tengah2 sedap mnejamu selera, abg zahar ajak kami p lepak kat Concorde Hotel,KL layan Batak Band.Jadinya lepak habis makan dekat Sahara Tent ni, kami terus gerak ke Concorde Hotel . Uniknya Batak Band ni, depa akan mai nyanyi kat meja yang kita duduk dan menyanyi live depan kita mengikut lagu yang kita suka. kiranya kita boleh suh dia nyanyi la lagu apa yang kita nak dengar..pastu kalu ada besday girl ka boy ka dia akan nyanyi lagu happy besday then besday girl/boy tu akan dapat la one slice kek utk tiup lilin. sweet kan? hahahaha.. Kami kuar dari coffee house dah pukul 1.30 a.m dah.




Ni la Batak Band tue..with love from Indon :))

p/s: thanks to abg zahar sebab bawa kitorang tengok Batak Band ni. :)



0 komen:

Related Posts with Thumbnails