Pages

Followers

29 September 2009

Raya Lagi

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Tuesday, September 29, 2009
Reactions: 






















Assalamua'laikum semua...
Dah puas tgk gambor-gambor kat atas tue?hehehe...
Ape kahabar? sihat ke korang sume??
Ke masih lagi dlm mood raye ni???
udah-udah ler makan ketupat, lemang, kari tue..
ingat hari tue same..kekekkee...

Ni gambar2 yg ader dlm simpanan aku la..
nak lagi banyak gambor..lawati la laman facebook aku..
hihihihihi..promo nampaknyer??ader share dgn facebook ka fiza???kuang kuang kuang..
Tahun ni kurang seorang dlm family aku iatu Arwah Abah..
tp bertambah dgn kehadiran 2 org baru dlm family aku..
hubby aku dgn wife abg aku..
sbb kami nikah serentak last year..ada yg pergi..ada la yang baru dtg kan?

Pepagi after siap semayang sunat raya, kami bersalam-salaman mohon ampun & maaf zahir & batin antara satu sama lain..paling best, aku masih lg dapat lagi duit raya dr abg aku ^__^
Then kami pegi lawat kubur arwah abah & sedara2 yg telah pulang ke Rahmatullah..diiringi doa semoga roh mereka ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..Aaminnn..Al-Fatihah.
Dari kubur kami gerak ke umah Tok Su..
Tok Su ni ibarat mcm nenek aku la sbb arwah nenek aku dah tak der..
lagipun Tok Su ni la yg jaga arwah abah dari kecil..so mcm maknyer sendiri jugak la..
Habis beraya kat umah Toksu, terus pegi umah mak lang..
Dulu pas habis exam SPM, aku penah la keje dgn maklang aku ni kat kedai fotostat die..huhuhu..

Sebelah ptg baru la aku dgn hubby balik ke rumah ayah aku kat Arau..
(Ayah dgn mak aku bercerai time umur aku 3tahun..sejak tue, mak yg jage aku)
Beraya pulak kat umah sedara kat sebelah ayah ni..
ramai lagi sebenarnyer sedara aku yg tak kenal dgn hubby aku ni..
yer la..aku dok dgn mak aku kan..majlis pun kat umah mak aku..
mana yg sempat dtg, sempat la jumpa..yang xsempat tu?? time ni la baru nak kenal2kan..
lagipun pas majlis terus kami balik kl dok sini sbb masing2 dah mule keje kan..
time raya ni la nak amik kesempatan jumpa sanak saudara aku ni..

Pas Asar, baru la aku balik umah mentua..
nasib baik la satu kampung..
jarak pun dekat je..
15 minit naik keta dah pun sampai umah hubby aku..
So aku beraya kat umah hubby ni sampai la hari raya ke-3 baru la balik umah aku..
kirenye banyak dok umah mertua la..
beside that, hubby blk kl raya ke-3 mlm tue..
Pengorbanan demi Agama, Bangsa, & Negara..
chewah~ ekekeke..
tp raya ke-6 hubby blk kg blk..
jemput aku la blk kl..
takkan la die nak tengok wife dia yg cumel ni drive sorg2 blk kl kot kan???
~tu sbb hubby syg aku~ ekekekeke...

Beraya sakan la kat umah hubby aku ni..
banyak pegi beraya kat umah sedara dia..
rupe-rupenyer..ramai lagi sedara dia yg aku tak kenal..
nenek die siap wat kenduri lagi mlm raya ke-6 tue..
utk kenalkan cucu menantu tunggal die ni kat adik beradik yg lain..
terharu aku..^__^ dah jadik mcm kenduri kawin blk pulak dah..
Masing-masing sebuk la dok tanya..
"bile nak timang baby ni..", Aku dgn hubby senyum jer la..

Kebanyakkan sepupu hubby semua dah ada baby..
ader yg baru jer pas bersalin, ader yg sdg tunggu mase nak bersalin..
aku pun ape lagi..dok sebuk la dukung baby..
nak amik berkat..mana la tau kan..
rezeki Syawal ni kan..ahaks..Aaminnnn..
Doa-doa la yer..

Erm..tahun ni first time aku beraya sebagai seorang isteri..
baru la aku faham mcm mana mak aku lalui dulu kan..
dulu xkesah sgt, asalkan dpt baju raya baru..
tp skrg ni..kena siapkan hubby..prepared kuih raya..
rendang..ketupat..aku dah pandai buat ketupat ^__^ ekekeke..
Ape2 pun aku happy sgt2..
Semoga kehadiran Syawal kali ni membawa Sejuta Rahmat buat kami Sekeluarga..
Aamin...

Anyway, selamat hari raya..
maaf zahir & batin...



0 komen:

Related Posts with Thumbnails