Pages

Followers

06 November 2012

Hong Kong Trip - Day 2

Hasil Nukilan oleh Lalinkfyza at Tuesday, November 06, 2012
Reactions: 
Assalamualaikum w.b.t

Kita sambung balik cerita Hong Kong ai aritu yg tergendala selama 5 hari. Awal bulan gini mmg agak bz skit so ai settle mana yang penting dulu. hikhikhiks.. Hari Kedua di Hong Kong kami pusing lagi bandar Hong Kong. Kali ini kami ke World Trade Centre di mana opis husband ai ada di sana juga. So sambil singgah di opis hubby sambil tu boleh jalan-jalan juga.

World Trade Centre merupakan salah satu bangunan perniagaan yg besar di sana. Ibarat macam kat Malaysia kita pun ada PWTC rite? So sama juga di sana cuma bezanya di WTC Hong Kong, banyak syarikat perniagaan yang besar dan megah memiliki lot disini termasuk lag company my hubby juga.

Jom layan gambar kat bawah sambil kita kongsi pengalaman sikit-sikit :) 


Kami sampai awal jadi WTC belum lagi dibuka. hihihi.. Time ni dkt dgn perayaan Kristmas jadi diorg hiaskan berkonsepkan "FeatherLand"

Nampak x bulu-bulu tu real kan :)


Dalam MRT ketika on da way nak ke WTC. besa la pagi ke ptg ke malam ke MRT mmg always full dgn masyarakat di sana sbb diorg suka gunakan perkhidmatan MRT senang dan cepat. MRT setiap 2 minit smpai. Kalo kat Malaysia setiap 15 minit. +___+


Jarang skali dapat duduk. Selalu berdiri jer la. Lgpun kalo ada seat pun utamakan golongan tua merangkap slogan kerajaan Malaysia!



Lepas melawat opis hubby, kami dibawa ke satu restoren Halal iaitu "Nasi Ayam Penyet" . Tokey restoren ni Cina Muslim. Diorg dari Indonesia merantau ke Hong Kong hingga boleh membuka restoren di tengah-tengah bandaraya Hong Kong. Harga sepinggan Nasi Ayam Penyet di Hong Kong adalah RM70.00 berbeza dgn Malaysia paling mahal pun RM15.00 kan? Time tu ai mmg betul2 menghargai sebutir nasi sbb susah nak dapat makanan halal tambah lagi nasi. hihihi..


Malam Kami singgah di Arena of Stars. Kat sini ada monumen Jackie Chan. Kat sini ramai org lepak menghirup bayu segar dan sejuk di sana sambil menikmati pemandangan malam yg sangat romantis!!

Baru hari ke-2, nanti sambung lagi ok. :) 


2 komen:

ashbiesofiany on Nov 8, 2012, 10:36:00 AM said...

rindu pija...muah muah :P

Madam Lala on Nov 8, 2012, 4:07:00 PM said...

bestnyer g ong kong!!!

Related Posts with Thumbnails